• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 8
      ks jablka
    • cukr
    • skořice
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 21:06

    ...z těsta se dají dělat i šátečky nebo rohlíčky ;-) ...

  • Mauili | 16. 9. 2012 21:39

    Byla jsem mile prekvapena vysledkem. Pekla jsem 30 minut na 160 a dopekla 6 minut na 180 pro barvu. Protoze testo neni sladke, je mozno jej naplnit i masovou naplni. Dekuji.

  • věra | 12. 11. 2011 17:01

    Je výborný.Unás se poněm jenom zapráší. ;-)

  • Petra | 24. 7. 2011 12:07

    Výborný recept :-P :-P :-P :-P :-P .Rodině závin moc chutnal :-P :-P :-P :-P

  • Jana | 5. 2. 2011 17:20

    Ahojky všem. Dejte míssto pomazánkového másla heru a nebo jiný stužený tuk a to pak je mnohem chutnější :-\

  • liba halova | 11. 4. 2010 15:23

    nevim kam to mam napsat,tak to zkusim alespon sem,velmi dobre je dat misto rozinek take susene svestky namocene do rumu.pri peceni zmeknou a je to namka.

  • marie kostivalova | 7. 4. 2008 13:36

    cau tady marena z budejovic,moc holky dekuju za tenhle recept je to spica.Na tehle strance je poznat ze varime ze srdicka

  • Markéta | 10. 3. 2008 07:41

    S těstem se pracovalo výborně, ale chuťově o ničem Nechutnalo to z rodiny nikomu, ani návštěvě.

  • lenka | 27. 10. 2007 17:09

    já bych se chtěla zeptat,jak dlouho se peče štrůdl a na kolik stupňů. děkuji

  • Lucinka :o) K. | 21. 8. 2007 14:10

    Ze začátku jsem se hrozně moc bála, protože mi je teprve 15 a s pečením moc zkušenosti nemám :-) Přeci jenom jsem se do něj pustila a tatinek s bratránkem mě pochválili, protože se vážně hrozně moc povedl. Vynikající.

  • Mira | 21. 3. 2007 23:27

    Trochu jsem si to prizpusobil co jsem nasel doma - dal jsem tam mekky tvaroh, misto skorice kokos a cokoladu, ted se to pece tak se na tesim.

  • Katka D. | 8. 12. 2006 16:23

    Velice chutné, rychlé, jednoduché. Vřele doporučuji!

  • KackaT | 21. 10. 2006 12:48

    ...me se to testo taky pekne rozpadlo. Asi se nekde stala chybicka :-) Uvidime jestli se to bude dat jist. Asi to vysypu do misky a budem lzickovat, pandz to voni nadherne.

  • hana tomešová | 18. 1. 2006 18:08

    štrůdl se už peče ale nevím co se stalo s tím těstem, protože se mi lámalo.. co stím?

  • Tortilla | 1. 11. 2005 21:57

    To sa tam fakt dáva pomazánkové maslo? Nemysleli ste margarín???

  • Sisi | 19. 9. 2005 13:44

    Opravdu jednoduchý,chutný závin.Dávám 1.

  • Johanka K | 31. 8. 2005 14:10

    Ahoj, Tomáši...skús to piecť v dobre vyhriatej trúbe...asi okolo 200´C...A uvidíš, keď po chvíli otovríš trúbu, ako si na tom...pridáš, alebo uberieš. Je to takmer vždy individuálne - podľa trúby. Teplota, ktorá sa uvádza v receptoch je skor orientačná záležitosť.Chce to vyskúšať si svoju trúbu,ako peči... Či je múčnik, alebo štrúdľa upečená, zistíš tak, že do koláča pichneš drevenou špajdľou(špejlí) = ak sa na ňu neprilepí cesto, alebo náplň, máš hotovo...:)

  • Tomás B. | 8. 7. 2005 21:27

    Jsem chlap,jak mám udelat strudl. Kdyz nenapísete nakolik stupnu to péct :o( Tomás

  • aneta | 1. 7. 2005 17:41

    tento recept je jednoduchy a vynikajici, misto pomazankoveho masla jsem pridala mekky tvaroh a trochu mleka. Doporucuji vyzkouset. yum.

  • Rendy | 16. 6. 2005 01:11

    super, krásně se zpracuje těsto. momentálně jsem též v zahraničí a pom. máslu opravdu odpovídá cream cheese - resp. je to to samé :)

  • Lucie | 11. 2. 2005 20:10

    Výborný, jednoduchý štrůdl. Ještě sem jablíčka trochu posypala kokosem, dává to takovou zajímavou chuť. Všichni si moc pochutnali.

  • HANKA | 20. 11. 2004 21:04

    Můžu říct že dobrý,nezbylo na druhý den ani drobeček.

  • Alice | 9. 11. 2004 21:14

    Také zařadím do oblíbených receptů, moc mě překvapil

  • Petra | 8. 11. 2004 14:49

    Jedná se opravdu o velice dobrý štrůdl. Příprava je jednoduchá a výsledek skvělý. Všem moc chutnal. Určitě tento recept zařadím mezi své oblíbené.

  • kata | 4. 11. 2004 19:13

    Tento strudl je opravdu moc dobry a navic jednoduchy.Ziji momentalne v zahranici,kde pomazankove maslo neznaji,takze jsem pouzila neochuceny kremovy syr a vysledek byl super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Pomazánkové máslo Rozinky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

126
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
111
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
99
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
96
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
59
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Čerstvá maminka Hana Třeštíková: O miminko se stará se svým bratrem!

Čerstvá maminka Hana Třeštíková: O miminko se stará se svým bratrem!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact