Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou příchuť". Plníme do lahví při teplotě asi 40-50 °C a zazátkujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|27. 7. 2011 12:51
Dobrý den,
v které fázi se tam přidává ta kyselina citronová?
Děkuji
Jaroslava Oumarová
|11. 6. 2006 21:00
Maruš, i vanilkové aroma je moc dobré, doporučuju:-))
Maruš
|9. 6. 2006 18:51
Jablečný sirup dělám už léta.Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st.C.Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato.Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.Letos zkusím i citronové a pomerančové.