• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Dále dle chuti:
    • skořice
    • hřebíček
    • citron - šťáva i kůra
    • badyán
    • cukr krupice nebo krystal, třtinový
    • 1
      kg švestky
    • 1,50
      kg jablka - oloupaná, očištěná

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná a očištěná jablka pokrájíme na silnější plátky (kousky) a dáme do hrnce se širokým dnem s nepřilnavým povrchem za občasného promíchání rozdusit. Ze začátku pod poklicí, později po změknutí a po přidání pomletých nebo rozmixovaných švestek bez poklice, pouze pod sítkem, aby nám rozvar neprskal při vaření ven. Podle chuti můžeme přidat koření nebo citronovou šťávu a kůru (pouze žlutou část), cukr přidávejte podle kyselosti ovoce, někdy není nutný nebo jenom například 150 gramů na celou dávku. Sladíme téměř ke konci vaření, zabráníme připalování.
2
Správnou hustotu poznáme podle toho, že uprostřed ovoce uděláme vařečkou hlubokou cestičku, která se nám bude jen pomalu za vařečkou opět uzavírat.
3
Rozvar (povidla) naplníme asi 1,5 cm pod okraj čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme a sterilujeme ve vysokém hrnci s poklicí, vystlaném utěrkou cca 10-12 minut. Po uvedení k varu plamen ztlumíme a necháme jen probublávat. Po vychladnutí zkontrolujeme poklepem na víčka, zda nám drží. V případě, že ne, opět uzavřeme a sterilujeme. Hotové uložíme do chladna a temna - sklep, komora.
4
Používáme na koláče, vdolky, do buchet, jako přesnídávku...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Dušení Vaření Zavařování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Citron Cukr krupice Hřebíček Jablka Skořice Švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Duo bábovka

Duo bábovka

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

48
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
23
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s…
16
Míša řezy
Míša řezy
16
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
  • Recepty.cz
  • Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact