ks
skořicový cukr
nebo vanilkový na posypání jablek
pečící papír
Pudinková náplň
800
ml
mléko
5
lžíce
cukr krupice
dle chuti, cca
2
ks
karamelový puding
nebo vanilkový, kokosový...
100
g
máslo
necelá polovina kostky -
Smetanová vrstva
500
ml
smetana ke šlehání
33% tuku
1
ks
ztužovač šlehačky
- není nutný
2
ks
vanilkový cukr
1 -
Dozdobení
toping - čoko
nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut
Postup přípravy receptu
1
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.
5
Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nilola
|16. 4. 2017 07:37
Řez byl výborný :-) ještě jsem si vylepšila korpus, kam jsem přidala drcene vlašske ořechy a do šlehačky prisypala skořicový cukr s moučkový a nakonec posypala strouhanou čokoládou na vaření :-)) a všem moc chutnalo
Jarka
|7. 8. 2016 20:42
nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...
Janys
|11. 1. 2016 14:13
Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.