• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka oloupaná a nastrouhaná, čistá váha
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový na posypání jablek
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks karamelový puding nebo vanilkový, kokosový...
    • 100
      g máslo necelá polovina kostky -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
  • Dozdobení
    • toping - čoko nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.
5
Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.
6
Před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nilola | 16. 4. 2017 07:37

    Řez byl výborný :-) ještě jsem si vylepšila korpus, kam jsem přidala drcene vlašske ořechy a do šlehačky prisypala skořicový cukr s moučkový a nakonec posypala strouhanou čokoládou na vaření :-)) a všem moc chutnalo

  • Jarka | 7. 8. 2016 20:42

    nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...

  • Janys | 11. 1. 2016 14:13

    Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    dobrý

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    nevím to je trochu těžké

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořicový cukr Smetana ke šlehání Toping - čoko Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Koláčky

Koláčky

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

67
Znojemské okurky
Znojemské okurky
33
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
32
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
28
Chalupářské poháry
Chalupářské poháry
26
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact