• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka oloupaná a nastrouhaná, čistá váha
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový na posypání jablek
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks karamelový puding nebo vanilkový, kokosový...
    • 100
      g máslo necelá polovina kostky -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
  • Dozdobení
    • toping - čoko nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.
5
Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.
6
Před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nilola | 16. 4. 2017 07:37

    Řez byl výborný :-) ještě jsem si vylepšila korpus, kam jsem přidala drcene vlašske ořechy a do šlehačky prisypala skořicový cukr s moučkový a nakonec posypala strouhanou čokoládou na vaření :-)) a všem moc chutnalo

  • Jarka | 7. 8. 2016 20:42

    nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...

  • Janys | 11. 1. 2016 14:13

    Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    dobrý

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    nevím to je trochu těžké

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořicový cukr Smetana ke šlehání Toping - čoko Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
25
Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná rychlá hrnková…
24
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
23
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Pravá blondýnka Reese Witherspoonová (49): Vášeň s německým pracháčem

Pravá blondýnka Reese Witherspoonová (49): Vášeň s německým pracháčem

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact