g
cukr krupice
dle sladkosti jablek a povidel, cca
4
lžíce
hnědý rum
(pokud ho nemáme rádi, nahradíme například mlékem)
7
lžíce
olej
500
g
polohrubá mouka
1
ks
prášek do pečiva
1
lžička
jedlá soda
mléko
- jen pokud máme těsto husté, záleží na hustotě povidel a jogurtu
1
kg
jablka
- očištěná a pokrájená na kostičky
tuk
Dohotovení:
moučkový cukr
, čokoládová poleva, kokos....
Postup přípravy receptu
1
Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře promícháme. Pokud máme těsto hodně husté, můžeme přidat trochu mléka (rumu).
2
Do těsta nasypeme připravená, pokrájená jablka a dobře promícháme, aby nám těsto jablka obalilo. Vše pak nandáme do připraveného vyššího plechu, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Zda je koláč hotový, vyzkoušíme špejlí, na kterou se těsto nesmí lepit.
3
Po vychladnutí koláč můžeme polít čokoládovou nebo rumovou polevou, posypat kokosem nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem...