Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka hodně sladká, cukr můžeme vzhledem k sladkosti sušenek vynechat.
2
Jablka podusíme pod poklicí za občasného promíchání na jablečné pyré, které zahustíme vanilkovým pudinkem, rozmíchaným v trošce studené vody za stálého míchání a necháme krátce provařit.
3
Podušená jablka si necháme částečně zchladnout, aby nám nepopraskaly sklenice či misky, do kterých chceme poháry dělat.
4
Mezitím si rozdrtíme karamelové Lotus sušenky v mixéru nebo v misce, za použití například paličky na maso. Drť nemusí být úplně na prach.
5
Po částečném zchladnutí plníme střídavě nádoby na poháry rozdušenými jablky a sušenkovou drtí. Následně necháme proležet a zchladnout.
6
Poháry podáváme dozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou.