• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný piškot (korpus)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 270
      g jablka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      ml olej
    • 50
      ml vlažná voda - pokud máme hodně šťavnatá jablka, tak není voda třeba
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Množství těsta je určeno do kulaté formy o průměru 22-25 cm nebo do pekáčku s rozměry cca 35x22 cm. Čím bude forma menší, tím bude piškot vyšší. Dle chuti můžeme do těsta přidat skořici nebo citronovou kůru.
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, jablka, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Na korpus se hodí lehké smetanové, pudinkové nebo tvarohové krémy, ale jelikož je vláčný hned po upečení, můžeme ho jen poklást ovocem a dozdobit šlehačkou nebo potřít šlehačkou a dozdobit ovocem, ovoce lze přelít želatinou...
4
Pokud chceme jen dobrý a vláčný piškot, nemusíme zdobit ničím a těsto můžeme nalít třeba do bábovkové formy (malá bábovka) a před podáváním pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 22. 5. 2016 14:23

    Moc dobrý, svěží, vláčný, příjemně nakyslý. S citronovou polevou skvělý. Asi se musí docela dlouho péct, mně se dole trošku srazil, ale než ho mohl někdo reklamovat, byl pryč :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Jablka Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

59
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
58
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
30
Pečené kuřecí závitky
Pečené kuřecí závitky
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Kuřecí vývar s domácími…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný páj
Jablečný páj
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný pohár
Jablečný pohár
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact