• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný piškot (korpus)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 270
      g jablka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      ml olej
    • 50
      ml vlažná voda - pokud máme hodně šťavnatá jablka, tak není voda třeba
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Množství těsta je určeno do kulaté formy o průměru 22-25 cm nebo do pekáčku s rozměry cca 35x22 cm. Čím bude forma menší, tím bude piškot vyšší. Dle chuti můžeme do těsta přidat skořici nebo citronovou kůru.
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, jablka, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Na korpus se hodí lehké smetanové, pudinkové nebo tvarohové krémy, ale jelikož je vláčný hned po upečení, můžeme ho jen poklást ovocem a dozdobit šlehačkou nebo potřít šlehačkou a dozdobit ovocem, ovoce lze přelít želatinou...
4
Pokud chceme jen dobrý a vláčný piškot, nemusíme zdobit ničím a těsto můžeme nalít třeba do bábovkové formy (malá bábovka) a před podáváním pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 22. 5. 2016 14:23

    Moc dobrý, svěží, vláčný, příjemně nakyslý. S citronovou polevou skvělý. Asi se musí docela dlouho péct, mně se dole trošku srazil, ale než ho mohl někdo reklamovat, byl pryč :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Jablka Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

190
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
145
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
62
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Fanouškovská megashow Netflix Tudum 2025: Blesk byl za oponou! Affleck, Gaga a Craig na jednom pódiu

Fanouškovská megashow Netflix Tudum 2025: Blesk byl za oponou! Affleck, Gaga a Craig na jednom pódiu

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný páj
Jablečný páj
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný pohár
Jablečný pohár
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact