• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný piškot (korpus)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 270
      g jablka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      ml olej
    • 50
      ml vlažná voda - pokud máme hodně šťavnatá jablka, tak není voda třeba
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Množství těsta je určeno do kulaté formy o průměru 22-25 cm nebo do pekáčku s rozměry cca 35x22 cm. Čím bude forma menší, tím bude piškot vyšší. Dle chuti můžeme do těsta přidat skořici nebo citronovou kůru.
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, jablka, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Na korpus se hodí lehké smetanové, pudinkové nebo tvarohové krémy, ale jelikož je vláčný hned po upečení, můžeme ho jen poklást ovocem a dozdobit šlehačkou nebo potřít šlehačkou a dozdobit ovocem, ovoce lze přelít želatinou...
4
Pokud chceme jen dobrý a vláčný piškot, nemusíme zdobit ničím a těsto můžeme nalít třeba do bábovkové formy (malá bábovka) a před podáváním pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Dortový korpus pro začátečníky

Dortový korpus pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 22. 5. 2016 14:23

    Moc dobrý, svěží, vláčný, příjemně nakyslý. S citronovou polevou skvělý. Asi se musí docela dlouho péct, mně se dole trošku srazil, ale než ho mohl někdo reklamovat, byl pryč :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Jablka Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

266
Dýňová tortila
Dýňová tortila
156
Máslové řízky
Máslové řízky
155
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
40
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný páj
Jablečný páj
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný pohár
Jablečný pohár
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný pohár s karamelovými sušenkami
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
Jablečný povidlovník - mokrý koláč
  • Recepty.cz
  • Jablečný piškot (korpus)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact