• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný ocet

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný ocet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečný ocet
    • 1
      kg jablka ČERVENÁ!
    • 2
      l voda studená
    • 5
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme gumičkou. Láhev dáme na teplé místo a denně obsah promícháme po dobu 10 dní.
2
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět. Další kvašení probíhá 20 dní - už nemícháme. Pak znovu přecedíme přes gázu a plníme do sklenic.
3
Jablečný ocet používáme do pokrmů nebo pro dobrou látkovou výměnu pijeme 3 x denně před jídlem - do 1 dl vody dáme 2-3 lžičky octa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Ocet z růží

Ocet z růží

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:13

    Vierka, je to ono:))) 3x som hľadala, keď som dala do vyhľadávania ako ingredienciu jablka, tak mi to vôbec nezobrazilo, prešla som všetko a nič. Inak sa mi to stalo viackrát, že som dala heslo a nezobrazilo mi všetko, neviem, čím to je.

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 15:10

    Terezko "Jablková roláda" dej vyhledat :-)))

  • Marie L. | 15. 10. 2008 14:40

    Také mi je líto té nadúrody a tak jsem si pořídila sušičku a sušíme a sušíme. Křížaly jsou dobrá věc místo chipsů. A když honí mlsná, jsou hned po ruce.

  • Tereza J. | 15. 10. 2008 13:37

    Vieročka ďakujem, idem sa mrknúť, Jarka písala, že tu je, ja som vyhľadávala, pretože jabĺk je neskutočne veľa, ale nič také som nevidela. Asi som zle hľadala. Večer napíšem recept na jablkový koláč v pekárni, ale idem skontrolovať, či tam už nie je :)))

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 08:59

    Terezko, nejdříve vše nejlepší k dnešnímu svátku :-))) Na tvou roládu si počkám, jen jsem chtěla upřesnit - na receptech jsem jednu Jablkovou roládu dělala a byla moc dobrá tak se mrkni jestli si nejsou podobné, poslala jsem i foto. Přeji krásný den !

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 15:03

    Vierka, poslala som recept na jablkovú roládu, keď ju Ladenka uverejní, vyskúšaj, je rýchlo hotová ( aj zjedená ) :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 14:15

    Ach jo, Terezko, povidla jsem už dělala asi 4x, čatný 2x s jedné a půl dávky, strouhaných mám regál a ještě chci zkusit nutelu a kompoty, pekla jsem bábovku s jablky a skořicí - moc dobrá a jablečnou buchtu super Ňam, ale jak jsem tak četla o tom octu jak je zdravý, tak asi nacpu dvě zbývající třílitrovky a vyhodit to mohu vždycky. To jsem si říkala o bezinkovém víně a mohu říci, že je to vynikající dobrota, lepší než likér. No uvidím jak se dneska bude dařit :-)))) Doufám, že mě z těch jablek neklepne :-)))

  • Jarka O. | 14. 10. 2008 13:55

    Já dávám jablečný ocet do chleba místo obyčejného. Přijde mi jemnější i chutnější pro pečení. Ale ocet si kupuju, nedělám ho;-)

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 13:50

    Ano, mám ho ve sklepě už 7let (bez hřebíčku).Byv odkojen klasickým 8%ním kvasným lihovým octem, jablečnému nemohu přijít na chuť.Žena se jím nějaký čas nalévala v rámci jakési diety...

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 13:36

    Vierka, z jabĺk som robila kompót, potom kompót so slivkami, robím jablkové čatní ( recepty som vloťila dávnejšie ) , jablkovú nutelu a zavarila som nastrúhané jablká na koláč. A pečiem a pečiem, včera som robila koláč v pekárni, už som recept poslala, bol výborný :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 13:30

    Už jste to někdo zkoušel ??? nevím co dříve z jablek tak studuji :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Chodský koláč

Chodský koláč

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1381
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
835
Dýňová tortila
Dýňová tortila
457
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact