• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný ocet

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný ocet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečný ocet
    • 1
      kg jablka ČERVENÁ!
    • 2
      l voda studená
    • 5
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme gumičkou. Láhev dáme na teplé místo a denně obsah promícháme po dobu 10 dní.
2
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět. Další kvašení probíhá 20 dní - už nemícháme. Pak znovu přecedíme přes gázu a plníme do sklenic.
3
Jablečný ocet používáme do pokrmů nebo pro dobrou látkovou výměnu pijeme 3 x denně před jídlem - do 1 dl vody dáme 2-3 lžičky octa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Ocet z růží

Ocet z růží

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:13

    Vierka, je to ono:))) 3x som hľadala, keď som dala do vyhľadávania ako ingredienciu jablka, tak mi to vôbec nezobrazilo, prešla som všetko a nič. Inak sa mi to stalo viackrát, že som dala heslo a nezobrazilo mi všetko, neviem, čím to je.

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 15:10

    Terezko "Jablková roláda" dej vyhledat :-)))

  • Marie L. | 15. 10. 2008 14:40

    Také mi je líto té nadúrody a tak jsem si pořídila sušičku a sušíme a sušíme. Křížaly jsou dobrá věc místo chipsů. A když honí mlsná, jsou hned po ruce.

  • Tereza J. | 15. 10. 2008 13:37

    Vieročka ďakujem, idem sa mrknúť, Jarka písala, že tu je, ja som vyhľadávala, pretože jabĺk je neskutočne veľa, ale nič také som nevidela. Asi som zle hľadala. Večer napíšem recept na jablkový koláč v pekárni, ale idem skontrolovať, či tam už nie je :)))

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 08:59

    Terezko, nejdříve vše nejlepší k dnešnímu svátku :-))) Na tvou roládu si počkám, jen jsem chtěla upřesnit - na receptech jsem jednu Jablkovou roládu dělala a byla moc dobrá tak se mrkni jestli si nejsou podobné, poslala jsem i foto. Přeji krásný den !

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 15:03

    Vierka, poslala som recept na jablkovú roládu, keď ju Ladenka uverejní, vyskúšaj, je rýchlo hotová ( aj zjedená ) :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 14:15

    Ach jo, Terezko, povidla jsem už dělala asi 4x, čatný 2x s jedné a půl dávky, strouhaných mám regál a ještě chci zkusit nutelu a kompoty, pekla jsem bábovku s jablky a skořicí - moc dobrá a jablečnou buchtu super Ňam, ale jak jsem tak četla o tom octu jak je zdravý, tak asi nacpu dvě zbývající třílitrovky a vyhodit to mohu vždycky. To jsem si říkala o bezinkovém víně a mohu říci, že je to vynikající dobrota, lepší než likér. No uvidím jak se dneska bude dařit :-)))) Doufám, že mě z těch jablek neklepne :-)))

  • Jarka O. | 14. 10. 2008 13:55

    Já dávám jablečný ocet do chleba místo obyčejného. Přijde mi jemnější i chutnější pro pečení. Ale ocet si kupuju, nedělám ho;-)

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 13:50

    Ano, mám ho ve sklepě už 7let (bez hřebíčku).Byv odkojen klasickým 8%ním kvasným lihovým octem, jablečnému nemohu přijít na chuť.Žena se jím nějaký čas nalévala v rámci jakési diety...

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 13:36

    Vierka, z jabĺk som robila kompót, potom kompót so slivkami, robím jablkové čatní ( recepty som vloťila dávnejšie ) , jablkovú nutelu a zavarila som nastrúhané jablká na koláč. A pečiem a pečiem, včera som robila koláč v pekárni, už som recept poslala, bol výborný :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 13:30

    Už jste to někdo zkoušel ??? nevím co dříve z jablek tak studuji :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

101
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
77
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
65
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
58
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
51
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact