• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný ocet

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný ocet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečný ocet
    • 1
      kg jablka ČERVENÁ!
    • 2
      l voda studená
    • 5
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme gumičkou. Láhev dáme na teplé místo a denně obsah promícháme po dobu 10 dní.
2
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět. Další kvašení probíhá 20 dní - už nemícháme. Pak znovu přecedíme přes gázu a plníme do sklenic.
3
Jablečný ocet používáme do pokrmů nebo pro dobrou látkovou výměnu pijeme 3 x denně před jídlem - do 1 dl vody dáme 2-3 lžičky octa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Ocet z růží

Ocet z růží

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:13

    Vierka, je to ono:))) 3x som hľadala, keď som dala do vyhľadávania ako ingredienciu jablka, tak mi to vôbec nezobrazilo, prešla som všetko a nič. Inak sa mi to stalo viackrát, že som dala heslo a nezobrazilo mi všetko, neviem, čím to je.

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 15:10

    Terezko "Jablková roláda" dej vyhledat :-)))

  • Marie L. | 15. 10. 2008 14:40

    Také mi je líto té nadúrody a tak jsem si pořídila sušičku a sušíme a sušíme. Křížaly jsou dobrá věc místo chipsů. A když honí mlsná, jsou hned po ruce.

  • Tereza J. | 15. 10. 2008 13:37

    Vieročka ďakujem, idem sa mrknúť, Jarka písala, že tu je, ja som vyhľadávala, pretože jabĺk je neskutočne veľa, ale nič také som nevidela. Asi som zle hľadala. Večer napíšem recept na jablkový koláč v pekárni, ale idem skontrolovať, či tam už nie je :)))

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 08:59

    Terezko, nejdříve vše nejlepší k dnešnímu svátku :-))) Na tvou roládu si počkám, jen jsem chtěla upřesnit - na receptech jsem jednu Jablkovou roládu dělala a byla moc dobrá tak se mrkni jestli si nejsou podobné, poslala jsem i foto. Přeji krásný den !

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 15:03

    Vierka, poslala som recept na jablkovú roládu, keď ju Ladenka uverejní, vyskúšaj, je rýchlo hotová ( aj zjedená ) :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 14:15

    Ach jo, Terezko, povidla jsem už dělala asi 4x, čatný 2x s jedné a půl dávky, strouhaných mám regál a ještě chci zkusit nutelu a kompoty, pekla jsem bábovku s jablky a skořicí - moc dobrá a jablečnou buchtu super Ňam, ale jak jsem tak četla o tom octu jak je zdravý, tak asi nacpu dvě zbývající třílitrovky a vyhodit to mohu vždycky. To jsem si říkala o bezinkovém víně a mohu říci, že je to vynikající dobrota, lepší než likér. No uvidím jak se dneska bude dařit :-)))) Doufám, že mě z těch jablek neklepne :-)))

  • Jarka O. | 14. 10. 2008 13:55

    Já dávám jablečný ocet do chleba místo obyčejného. Přijde mi jemnější i chutnější pro pečení. Ale ocet si kupuju, nedělám ho;-)

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 13:50

    Ano, mám ho ve sklepě už 7let (bez hřebíčku).Byv odkojen klasickým 8%ním kvasným lihovým octem, jablečnému nemohu přijít na chuť.Žena se jím nějaký čas nalévala v rámci jakési diety...

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 13:36

    Vierka, z jabĺk som robila kompót, potom kompót so slivkami, robím jablkové čatní ( recepty som vloťila dávnejšie ) , jablkovú nutelu a zavarila som nastrúhané jablká na koláč. A pečiem a pečiem, včera som robila koláč v pekárni, už som recept poslala, bol výborný :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 13:30

    Už jste to někdo zkoušel ??? nevím co dříve z jablek tak studuji :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Stracciatella

Stracciatella

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

131
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
95
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ŽIVĚ z MFF KV: Talk show Blesku s Miroslavem Donutilem! Přijďte na Vřídelní kolonádu!

ŽIVĚ z MFF KV: Talk show Blesku s Miroslavem Donutilem! Přijďte na Vřídelní kolonádu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact