• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný ocet

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný ocet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečný ocet
    • 1
      kg jablka ČERVENÁ!
    • 2
      l voda studená
    • 5
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme gumičkou. Láhev dáme na teplé místo a denně obsah promícháme po dobu 10 dní.
2
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět. Další kvašení probíhá 20 dní - už nemícháme. Pak znovu přecedíme přes gázu a plníme do sklenic.
3
Jablečný ocet používáme do pokrmů nebo pro dobrou látkovou výměnu pijeme 3 x denně před jídlem - do 1 dl vody dáme 2-3 lžičky octa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Ocet z růží

Ocet z růží

Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • honza | 1. 1. 2013 21:03

    co se děla s tou blanou a kdy se objevi :-(

  • Tereza J. | 16. 10. 2008 07:13

    Vierka, je to ono:))) 3x som hľadala, keď som dala do vyhľadávania ako ingredienciu jablka, tak mi to vôbec nezobrazilo, prešla som všetko a nič. Inak sa mi to stalo viackrát, že som dala heslo a nezobrazilo mi všetko, neviem, čím to je.

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 15:10

    Terezko "Jablková roláda" dej vyhledat :-)))

  • Marie L. | 15. 10. 2008 14:40

    Také mi je líto té nadúrody a tak jsem si pořídila sušičku a sušíme a sušíme. Křížaly jsou dobrá věc místo chipsů. A když honí mlsná, jsou hned po ruce.

  • Tereza J. | 15. 10. 2008 13:37

    Vieročka ďakujem, idem sa mrknúť, Jarka písala, že tu je, ja som vyhľadávala, pretože jabĺk je neskutočne veľa, ale nič také som nevidela. Asi som zle hľadala. Večer napíšem recept na jablkový koláč v pekárni, ale idem skontrolovať, či tam už nie je :)))

  • Věra Štroblová | 15. 10. 2008 08:59

    Terezko, nejdříve vše nejlepší k dnešnímu svátku :-))) Na tvou roládu si počkám, jen jsem chtěla upřesnit - na receptech jsem jednu Jablkovou roládu dělala a byla moc dobrá tak se mrkni jestli si nejsou podobné, poslala jsem i foto. Přeji krásný den !

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 15:03

    Vierka, poslala som recept na jablkovú roládu, keď ju Ladenka uverejní, vyskúšaj, je rýchlo hotová ( aj zjedená ) :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 14:15

    Ach jo, Terezko, povidla jsem už dělala asi 4x, čatný 2x s jedné a půl dávky, strouhaných mám regál a ještě chci zkusit nutelu a kompoty, pekla jsem bábovku s jablky a skořicí - moc dobrá a jablečnou buchtu super Ňam, ale jak jsem tak četla o tom octu jak je zdravý, tak asi nacpu dvě zbývající třílitrovky a vyhodit to mohu vždycky. To jsem si říkala o bezinkovém víně a mohu říci, že je to vynikající dobrota, lepší než likér. No uvidím jak se dneska bude dařit :-)))) Doufám, že mě z těch jablek neklepne :-)))

  • Jarka O. | 14. 10. 2008 13:55

    Já dávám jablečný ocet do chleba místo obyčejného. Přijde mi jemnější i chutnější pro pečení. Ale ocet si kupuju, nedělám ho;-)

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 13:50

    Ano, mám ho ve sklepě už 7let (bez hřebíčku).Byv odkojen klasickým 8%ním kvasným lihovým octem, jablečnému nemohu přijít na chuť.Žena se jím nějaký čas nalévala v rámci jakési diety...

  • Tereza J. | 14. 10. 2008 13:36

    Vierka, z jabĺk som robila kompót, potom kompót so slivkami, robím jablkové čatní ( recepty som vloťila dávnejšie ) , jablkovú nutelu a zavarila som nastrúhané jablká na koláč. A pečiem a pečiem, včera som robila koláč v pekárni, už som recept poslala, bol výborný :)))

  • Věra Štroblová | 14. 10. 2008 13:30

    Už jste to někdo zkoušel ??? nevím co dříve z jablek tak studuji :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

58
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Čebureky II.
Čebureky II.
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Jablečný ocet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact