• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný mouřenín

autor: Berča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný mouřenín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Cukr, máslo, vejce rozšleháme ručním šlehačem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, zakysanou smetanu. Zdá-li se těsto řidší můžeme místo mléka přidat ještě rum. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech.
2
Na těsto dát nahrubo (vymačkám z nich ještě šťávu) nastrouhaná jablka. Dáme péct. Na ještě horký moučník nalijeme čokoládovou polevu. Poleva se totiž krásně vsaje do jablek. Moučník je vynikající, určitě ho vyzkoušejte a napište jak se povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 26. 2. 2016 19:41

    Výborná. Dělala jsem ji poprvé a zcela jistě ne naposled :) Měla obrovský úspěch :) Kombinace jablek a čokolády je fakt skvělá !!!!!!

  • Berča | 21. 6. 2012 11:01

    A nepřipadá vám chuť těsta jako na "krtkův dort"? Akorát by chtělo, aby někdo vymyslel tu šlehačkovo-banánovou dobrohu nahoru. ;-)

  • martincovaj | 21. 4. 2012 20:32

    Tak ta je luxusní. Použela jsem Čokoládovou polevu na dorty od Ivy Přikrylové.

  • dudysek | 23. 1. 2012 18:16

    Dávám jedničku, protože tento koláč je opravdu výborný !!! Jablka jsem nevyšťavila, posypala skořicí, ořechy, hrozinkami a na konec polila domácí čoko polevou (cukr, kakao, máslo, rum), která byla řidší, takže není vidět, ale je krásně vpitá a manžel se nemůže zastavit v sebeládování :). Píšu do osobní kuchařky, bomba!

  • Kateřina Zubrycká | 18. 1. 2008 13:45

    Výborný!!Peču už podruhé.Díky za recept :)

  • Eva Vajsová | 2. 8. 2007 10:32

    Používám polevu z čokoládových tyčinek "ledové kaštany", již to zde v komentářích také někdo psal. Akorát jako tuk používám máslo. Poleva je řidší a krásně se vpíjí do jablek.

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 18:22

    Moučník jsem dnes upekla. Moc nám chutná. Jen se trošku hůře roztírá těsto na plech.Lepí se to na stěrku, trhá se to. A čokoláda se mi zrovna moc nevpila do jablek. Jakou čoko polevu dáváte? Tabulku čoko na vaření nebo něco jiného? I tak ho určitě ho udělám znovu.

  • Anonym | 12. 3. 2006 19:17

    muzete mi prosim upresnit , kolik je "1 kelimek zak.smetany"?dekuji

  • Macek | 19. 8. 2005 06:49

    Včera jsem zkoušela. Ale ne "Jablečný mouřenín", nýbrž broskvový. Byl vynikající. Jen se po něm zaprášilo. Čokoláda se krásně vsákla, takže byl krasně vláčný. Děkuji Berenice za skvělý tip a dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Zuzka | 25. 5. 2005 16:37

    Výborný moučník, šťávu z jablek jsem vůbec nevymačkala, je to pak vláčnější. Čokoláda se nevsákla, možná jsem jí dala málo. Vřele doporučuji.

  • marie krejzarova | 16. 12. 2004 11:20

    Docela to šlo,ale štávu není opravdu potřeba vymačkat. Koláč je křehčí a vláčnější.

  • HANKA | 20. 11. 2004 11:12

    Výborný,pekla jsem ho na 150°,jablka jsem ochutila skořicí,rozinky,ořechy a štávu z jablek jsem moc nemačkala.Píšu 1.

  • Ivana Nováková | 2. 11. 2004 10:06

    Moučník jsem vyzkoušela ihned po přečtení. Byl moc dobrý. Příště však do jablek přidám ořechy , rozinky a trochu skořice. Polevu to chce řidčí, jinak se do jablek moc nevsákne.

  • Marcela Matúšů | 30. 10. 2004 20:54

    Moučník jsem vyzkoušela a byl docela dobrý. Alë asi jsem od něj čekala více,takže mezi rodinné recepty nezaúadne.

  • Marcela | 29. 10. 2004 22:13

    Taky jsem vyzkoušela. Jablky se opravdu nesmí šetřit, musí se dát pořádná vrstva. Navrch jsem ji ještě trochu posypala vlašskými ořechy a na polevu jsem použila tu nejlevnější polskou čokoládu na vaření, vsákla se jedna radost :) Celé rodině to moc chutnalo, takže doporučuju zkusit...

  • Katka Gejdošová | 22. 10. 2004 02:48

    Hned na druhý den po přečtení jsem recept vyzkoušela,dělala ho taky jen ze3/4 dávky a musím upřímně říct,že jsem velký fanda všech moučníků,tady ten však patří mezi ty fádnější.Jablka se mi zdála na povrchumoc vysušená a poleva se do nich moc nevsákla.

  • Eva | 20. 10. 2004 15:35

    Já ho také zkoušela. Těsto musí být hustší podle receptu, aby jablka zůstala napovrchu těstaa nevsákla se. Já jsem těsto dala na plech a měla jsem tloušťku tak 1,5 cm. Záleží na tom, jak velký plech používáte. Polevu jsem dělala z "ledových kaštanů" (2 tyčinky ledových kaštanů a 2 pol. lžíce ztuženého tuku rozhřát - a byla výborná - krásně se vsákla do jablek. Berenika napsala "zdá-li se těsto řidší můžete místo mléka přidat rum" - určitě myslela hustší. Velice nám chutnal. Zařazuje do rodinných moučníků.

  • Jana z VM | 18. 10. 2004 09:11

    Moučník jsem vyzkoušela. Je moc dobrý, ale příště přidám ještě trochu mléka, udělám jej pouze ze 3/4 dávky, dám více jablek (měla jsem jen slabší vrstvu) a ta čokoládová poleva musí být ŘIDŠÍ, než na dort, protože ta hustá se do koláče moc nevsákla! Chuťově je velice dobrý, ale pro příště jej udělám trošku po svém.

  • Berenika | 12. 10. 2004 13:45

    Jablek na moučník dávám vrstvu asi do 1 cm. Jablka samozřejmě musí být oloupaná.

  • Anna | 11. 10. 2004 16:30

    Jen jsem chtela pripomenout,ze v ingrediencich chybi mnozstvi jablek.Urcite ho vyzkousim ........

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Králičí polévka - vývar
Králičí polévka - vývar

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact