• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný mouřenín

autor: Berča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný mouřenín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Cukr, máslo, vejce rozšleháme ručním šlehačem. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao, zakysanou smetanu. Zdá-li se těsto řidší můžeme místo mléka přidat ještě rum. Rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech.
2
Na těsto dát nahrubo (vymačkám z nich ještě šťávu) nastrouhaná jablka. Dáme péct. Na ještě horký moučník nalijeme čokoládovou polevu. Poleva se totiž krásně vsaje do jablek. Moučník je vynikající, určitě ho vyzkoušejte a napište jak se povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana | 26. 2. 2016 19:41

    Výborná. Dělala jsem ji poprvé a zcela jistě ne naposled :) Měla obrovský úspěch :) Kombinace jablek a čokolády je fakt skvělá !!!!!!

  • Berča | 21. 6. 2012 11:01

    A nepřipadá vám chuť těsta jako na "krtkův dort"? Akorát by chtělo, aby někdo vymyslel tu šlehačkovo-banánovou dobrohu nahoru. ;-)

  • martincovaj | 21. 4. 2012 20:32

    Tak ta je luxusní. Použela jsem Čokoládovou polevu na dorty od Ivy Přikrylové.

  • dudysek | 23. 1. 2012 18:16

    Dávám jedničku, protože tento koláč je opravdu výborný !!! Jablka jsem nevyšťavila, posypala skořicí, ořechy, hrozinkami a na konec polila domácí čoko polevou (cukr, kakao, máslo, rum), která byla řidší, takže není vidět, ale je krásně vpitá a manžel se nemůže zastavit v sebeládování :). Píšu do osobní kuchařky, bomba!

  • Kateřina Zubrycká | 18. 1. 2008 13:45

    Výborný!!Peču už podruhé.Díky za recept :)

  • Eva Vajsová | 2. 8. 2007 10:32

    Používám polevu z čokoládových tyčinek "ledové kaštany", již to zde v komentářích také někdo psal. Akorát jako tuk používám máslo. Poleva je řidší a krásně se vpíjí do jablek.

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 18:22

    Moučník jsem dnes upekla. Moc nám chutná. Jen se trošku hůře roztírá těsto na plech.Lepí se to na stěrku, trhá se to. A čokoláda se mi zrovna moc nevpila do jablek. Jakou čoko polevu dáváte? Tabulku čoko na vaření nebo něco jiného? I tak ho určitě ho udělám znovu.

  • Anonym | 12. 3. 2006 19:17

    muzete mi prosim upresnit , kolik je "1 kelimek zak.smetany"?dekuji

  • Macek | 19. 8. 2005 06:49

    Včera jsem zkoušela. Ale ne "Jablečný mouřenín", nýbrž broskvový. Byl vynikající. Jen se po něm zaprášilo. Čokoláda se krásně vsákla, takže byl krasně vláčný. Děkuji Berenice za skvělý tip a dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Zuzka | 25. 5. 2005 16:37

    Výborný moučník, šťávu z jablek jsem vůbec nevymačkala, je to pak vláčnější. Čokoláda se nevsákla, možná jsem jí dala málo. Vřele doporučuji.

  • marie krejzarova | 16. 12. 2004 11:20

    Docela to šlo,ale štávu není opravdu potřeba vymačkat. Koláč je křehčí a vláčnější.

  • HANKA | 20. 11. 2004 11:12

    Výborný,pekla jsem ho na 150°,jablka jsem ochutila skořicí,rozinky,ořechy a štávu z jablek jsem moc nemačkala.Píšu 1.

  • Ivana Nováková | 2. 11. 2004 10:06

    Moučník jsem vyzkoušela ihned po přečtení. Byl moc dobrý. Příště však do jablek přidám ořechy , rozinky a trochu skořice. Polevu to chce řidčí, jinak se do jablek moc nevsákne.

  • Marcela Matúšů | 30. 10. 2004 20:54

    Moučník jsem vyzkoušela a byl docela dobrý. Alë asi jsem od něj čekala více,takže mezi rodinné recepty nezaúadne.

  • Marcela | 29. 10. 2004 22:13

    Taky jsem vyzkoušela. Jablky se opravdu nesmí šetřit, musí se dát pořádná vrstva. Navrch jsem ji ještě trochu posypala vlašskými ořechy a na polevu jsem použila tu nejlevnější polskou čokoládu na vaření, vsákla se jedna radost :) Celé rodině to moc chutnalo, takže doporučuju zkusit...

  • Katka Gejdošová | 22. 10. 2004 02:48

    Hned na druhý den po přečtení jsem recept vyzkoušela,dělala ho taky jen ze3/4 dávky a musím upřímně říct,že jsem velký fanda všech moučníků,tady ten však patří mezi ty fádnější.Jablka se mi zdála na povrchumoc vysušená a poleva se do nich moc nevsákla.

  • Eva | 20. 10. 2004 15:35

    Já ho také zkoušela. Těsto musí být hustší podle receptu, aby jablka zůstala napovrchu těstaa nevsákla se. Já jsem těsto dala na plech a měla jsem tloušťku tak 1,5 cm. Záleží na tom, jak velký plech používáte. Polevu jsem dělala z "ledových kaštanů" (2 tyčinky ledových kaštanů a 2 pol. lžíce ztuženého tuku rozhřát - a byla výborná - krásně se vsákla do jablek. Berenika napsala "zdá-li se těsto řidší můžete místo mléka přidat rum" - určitě myslela hustší. Velice nám chutnal. Zařazuje do rodinných moučníků.

  • Jana z VM | 18. 10. 2004 09:11

    Moučník jsem vyzkoušela. Je moc dobrý, ale příště přidám ještě trochu mléka, udělám jej pouze ze 3/4 dávky, dám více jablek (měla jsem jen slabší vrstvu) a ta čokoládová poleva musí být ŘIDŠÍ, než na dort, protože ta hustá se do koláče moc nevsákla! Chuťově je velice dobrý, ale pro příště jej udělám trošku po svém.

  • Berenika | 12. 10. 2004 13:45

    Jablek na moučník dávám vrstvu asi do 1 cm. Jablka samozřejmě musí být oloupaná.

  • Anna | 11. 10. 2004 16:30

    Jen jsem chtela pripomenout,ze v ingrediencich chybi mnozstvi jablek.Urcite ho vyzkousim ........

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Linecké banánky

Linecké banánky

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

134
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
47
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
27
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot
24
Rohlíčky s ořechovou náplní
Rohlíčky s ořechovou…
22
Řízky Astra
Řízky Astra

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Jablečný mouřenín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact