• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný kynutý koláč se smetanou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný kynutý koláč se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké přísady - droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
2
Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 24. 2. 2007 23:48

    Kolac je vyborny.Po prvy krat som ho piekla pred tromi tyzdnami a kazdemu chutil tak som ho piekla zase.Do jablk som dala troska menej cukru.Fakt je vyborny..................

  • Jířa | 28. 9. 2006 21:51

    Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, ale všeobecné nadšení doma nenastalo, takže hodnotím za 2. Bude to asi tím, že kynuté se u nás "moc nechytá".

  • Danuše | 30. 8. 2006 11:49

    Šlehačka se použije tekutá.

  • Jana | 30. 8. 2006 11:28

    Ta šlehačka se šlehá nebo se použije tekutá?

  • Alena Tarabová | 29. 8. 2006 16:39

    Tak tomu taky věřím.Stahuju,Vaše některé recepty se dosti podobají těm, které peču já, třeba zrovna tento kynutý akorát dávám celou kostičku droždí a ne sušené, jinak vše stejné. Ale se smetanou jsem ještě nezkoušela.Dík,

  • Anonym | 29. 8. 2006 13:42

    Mam za to, ze smetana a slehacka udelaji z tohoto kolace suprovy moucnik. Dekuji za dobry napad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Jablka Mléko Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

91
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
73
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
63
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
53
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
52
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact