• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný kynutý koláč se smetanou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný kynutý koláč se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček droždí
    • 100
      g cukr
    • 100
      g hera
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké přísady - droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
2
Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 24. 2. 2007 23:48

    Kolac je vyborny.Po prvy krat som ho piekla pred tromi tyzdnami a kazdemu chutil tak som ho piekla zase.Do jablk som dala troska menej cukru.Fakt je vyborny..................

  • Jířa | 28. 9. 2006 21:51

    Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, ale všeobecné nadšení doma nenastalo, takže hodnotím za 2. Bude to asi tím, že kynuté se u nás "moc nechytá".

  • Danuše | 30. 8. 2006 11:49

    Šlehačka se použije tekutá.

  • Jana | 30. 8. 2006 11:28

    Ta šlehačka se šlehá nebo se použije tekutá?

  • Alena Tarabová | 29. 8. 2006 16:39

    Tak tomu taky věřím.Stahuju,Vaše některé recepty se dosti podobají těm, které peču já, třeba zrovna tento kynutý akorát dávám celou kostičku droždí a ne sušené, jinak vše stejné. Ale se smetanou jsem ještě nezkoušela.Dík,

  • Anonym | 29. 8. 2006 13:42

    Mam za to, ze smetana a slehacka udelaji z tohoto kolace suprovy moucnik. Dekuji za dobry napad.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Jablka Mléko Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

94
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Jablečný kynutý koláč se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact