Z ingrediencí vypracujeme těsto a dáme vykynout (nebo ingredience vložíme do domácí pekárny v pořadí tekutiny - sypké přísady - droždí a zapneme program Těsto. V tomto případě postačí jen 1 lžička sušeného droždí).
2
Po vykynutí vyválíme z těsta plát a položíme ho na vymazaný plech. Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme na těsto. Smícháme kysanou smetanu se šlehačkou a vanilkovým cukrem a rozetřeme na jablka. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (do zezlátnutí okrajů). Po upečení posypeme skořicovým cukrem.Tento koláč je výborný i s rybízem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olina
|24. 2. 2007 23:48
Kolac je vyborny.Po prvy krat som ho piekla pred tromi tyzdnami a kazdemu chutil tak som ho piekla zase.Do jablk som dala troska menej cukru.Fakt je vyborny..................
Jířa
|28. 9. 2006 21:51
Koláč jsem vyzkoušela, je dobrý, ale všeobecné nadšení doma nenastalo, takže hodnotím za 2. Bude to asi tím, že kynuté se u nás "moc nechytá".
Danuše
|30. 8. 2006 11:49
Šlehačka se použije tekutá.
Jana
|30. 8. 2006 11:28
Ta šlehačka se šlehá nebo se použije tekutá?
Alena Tarabová
|29. 8. 2006 16:39
Tak tomu taky věřím.Stahuju,Vaše některé recepty se dosti podobají těm, které peču já, třeba zrovna tento kynutý akorát dávám celou kostičku droždí a ne sušené, jinak vše stejné. Ale se smetanou jsem ještě nezkoušela.Dík,
Anonym
|29. 8. 2006 13:42
Mam za to, ze smetana a slehacka udelaji z tohoto kolace suprovy moucnik. Dekuji za dobry napad.