• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný krémový sen - řez

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 166
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
    • 0,50
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks skořicový cukr
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti
  • Dohotovení
    • skořice - mletá nebo kakao

Postup přípravy receptu

1
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
5
Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem
6
rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
7
Řezy nepotřebují proležet. Jsou výborné ihned po vychlazení.
8
Pokud máme rádi hrušky, můžeme je vyměnit za jablka a udělat si tak hruškový sen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémový kokosový řez s ananasem

Krémový kokosový řez s ananasem

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem

Jablečný či hruškový dort (řez) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruš | 7. 4. 2017 15:28

    Vynikající :-)

  • Petra | 29. 3. 2017 09:43

    Dekuji za skvely recept. Rezy jsou uzasne <3

  • Emča | 11. 2. 2017 11:44

    Ráno jsem je udělala a teď už si je užíváme. Doporučuji a děkuji !

  • Čížková | 22. 1. 2017 17:19

    Tak tenhle řez nemá jedinou chybičku <3 a moc nám chutná.

  • Jitka Hajníková | 10. 12. 2016 16:06

    Děkuji za úzasně žravý rcept. Řezy se v puse úplně rozlývají.

  • Petra Šímová | 1. 10. 2016 20:13

    Výborné a krásné :-))

  • Vituš | 24. 9. 2016 20:22

    Děkuji za recept. Jsou to ty nejlepší řezy jaké jsme do teď jedli a dávám za jedna.

  • Ina | 24. 9. 2016 11:20

    Dekuji za uzasny recept. Rano jsem si upekla jablecnou buchtu, ta mi venku vystydla jen co jsem dodelala krem a ted uz ochutnavame ten strasne moc uuuuuzasny moucnik.

  • E.P. | 16. 9. 2016 07:31

    ;-) Báječné a lahodné řezy. Jednou jsem zkusila nalít na jablka hotový pudink a osvědčilo se, takže to tak peču stále. V tomto parném počasí, chlazené - prostě sen. :-) [ Za naší rodinu nejvyšší ohodnocení - výborná. :-)

  • Ancicka22 | 30. 8. 2016 22:17

    Luxusní.

  • Aniela | 26. 5. 2016 16:07

    Výborné! Dělám na rychlo i slavnostně. Akorát když je venku teplo, používám kvalitní šlehačku třeba Kunín, protože na šlehačku od Hrušky i ztužovač je na roztékání krátký. Když pochybí šlehačka, přidám zakysku, může být i tvaroh a vždy tento zákusek prima. Děkuji za recept.

  • Martina | 23. 5. 2016 13:32

    Jak dlouho, prosím, pečete na těch 180 °C? Děkuji

  • Jana | 28. 4. 2016 16:59

    Posílám velkou pochvalu <:-) je úžasný <3

  • Janaso | 17. 4. 2016 17:15

    Vynikající! Doma čtyři dospělí, kteří o sladké moc nestojí...... co budu vykládat, plech zahučel během čtyřiadvaceti hodin!

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:10

    Skvělý dezert :)

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:09

    Super recept! :)

  • Petra | 5. 2. 2016 20:03

    Výborný a snadný recept. Místo šlehačky jsem dala 2 zakys.smetany :)

  • Pavla | 1. 1. 2016 16:53

    Je uzasny, lepsi kolac neznam.

  • Alena | 22. 11. 2015 22:47

    Vynikající, všem moc chutná. Prostě lahoda!!!

  • Vlasta89 | 31. 10. 2015 09:30

    Super :-* <3 :-P

  • Mirka | 19. 10. 2015 14:30

    Pudink se přidává jako suchý prášek, žádné vaření.

  • Petra | 18. 10. 2015 22:12

    Vanilkový pudink uvařím ?

  • burek | 16. 10. 2015 14:46

    Vypadá užasně,hned ho vyzkouším ;-)

  • Mercurya | 10. 10. 2015 20:52

    Vďaka <3

  • Eli | 7. 9. 2015 08:36

    Vinikající, úžasné, mňam :-) A není opravdu potřeba uvádět ztužovač, škoda peněz a chemie do těla, ztuhne to i bez něj.

  • anevanu | 5. 9. 2015 19:44

    Mňamkáááááá :-P

  • JJ | 21. 8. 2015 20:02

    Takhle nějak v mých představách vypadá luxus. O:-)

  • Levá Pavlína | 10. 5. 2015 12:10

    Super recept. Řezy všem moc chutnaly.

  • Jana | 19. 4. 2015 17:30

    Rodině krémový sen moc chutná a já jsem taky moc spokojená. Výroba nebyla nikterak složitá a výsledek je ještě lepší než jsem čekala. Děkuji za skvělý recept.

  • Přibylová | 9. 11. 2014 17:44

    Neskutečně dobré , hotové nebe v puse ! Mockrát děkuji za recept !

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 3. 11. 2014 19:51

    Další Jiříkúv majstrštyk !!Výborné .Dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla chyba,rodinka se sesedla a bylo po řezech.Jen je příště překlopím na tác,nešlo mi to v plechu tak hezky nakrájet jako je na fotce. Jasná 1 :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:39

    Výýýborné řezy, jsem moc mlsná, ale tyto jsou super, nňam :-) :-) :-) Děkuji, budu dělat, jen :-[ šlehačka stačila 1 :-[

  • Gita | 3. 11. 2014 09:35

    Mňam :-) :-) :-) Vynikající, vláčné řezy, děkuji!! A to jsem hrooozně mlsná, hned tak něco nejím....1****

  • Radka | 2. 11. 2014 12:15

    Prostě super!!!!! A jak chutnají našemu prckovi! Díky ;)

  • JKN | 28. 10. 2014 18:10

    Výborná buchta,jednoduchá příprava.Příteli moc chutnala.Určitě budu tento recept opakovat.

  • allena89
    allena89 | 25. 10. 2014 13:20

    Tenhle řez je naprosto dokonalý! Babička ho peče již řadu let.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

68
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
31
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný křen
Jablečný křen
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact