• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný krémový sen - řez

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 166
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
    • 0,50
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks skořicový cukr
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti
  • Dohotovení
    • skořice - mletá nebo kakao

Postup přípravy receptu

1
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
5
Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem
6
rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
7
Řezy nepotřebují proležet. Jsou výborné ihned po vychlazení.
8
Pokud máme rádi hrušky, můžeme je vyměnit za jablka a udělat si tak hruškový sen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémový kokosový řez s ananasem

Krémový kokosový řez s ananasem

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem

Jablečný či hruškový dort (řez) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruš | 7. 4. 2017 15:28

    Vynikající :-)

  • Petra | 29. 3. 2017 09:43

    Dekuji za skvely recept. Rezy jsou uzasne <3

  • Emča | 11. 2. 2017 11:44

    Ráno jsem je udělala a teď už si je užíváme. Doporučuji a děkuji !

  • Čížková | 22. 1. 2017 17:19

    Tak tenhle řez nemá jedinou chybičku <3 a moc nám chutná.

  • Jitka Hajníková | 10. 12. 2016 16:06

    Děkuji za úzasně žravý rcept. Řezy se v puse úplně rozlývají.

  • Petra Šímová | 1. 10. 2016 20:13

    Výborné a krásné :-))

  • Vituš | 24. 9. 2016 20:22

    Děkuji za recept. Jsou to ty nejlepší řezy jaké jsme do teď jedli a dávám za jedna.

  • Ina | 24. 9. 2016 11:20

    Dekuji za uzasny recept. Rano jsem si upekla jablecnou buchtu, ta mi venku vystydla jen co jsem dodelala krem a ted uz ochutnavame ten strasne moc uuuuuzasny moucnik.

  • E.P. | 16. 9. 2016 07:31

    ;-) Báječné a lahodné řezy. Jednou jsem zkusila nalít na jablka hotový pudink a osvědčilo se, takže to tak peču stále. V tomto parném počasí, chlazené - prostě sen. :-) [ Za naší rodinu nejvyšší ohodnocení - výborná. :-)

  • Ancicka22 | 30. 8. 2016 22:17

    Luxusní.

  • Aniela | 26. 5. 2016 16:07

    Výborné! Dělám na rychlo i slavnostně. Akorát když je venku teplo, používám kvalitní šlehačku třeba Kunín, protože na šlehačku od Hrušky i ztužovač je na roztékání krátký. Když pochybí šlehačka, přidám zakysku, může být i tvaroh a vždy tento zákusek prima. Děkuji za recept.

  • Martina | 23. 5. 2016 13:32

    Jak dlouho, prosím, pečete na těch 180 °C? Děkuji

  • Jana | 28. 4. 2016 16:59

    Posílám velkou pochvalu <:-) je úžasný <3

  • Janaso | 17. 4. 2016 17:15

    Vynikající! Doma čtyři dospělí, kteří o sladké moc nestojí...... co budu vykládat, plech zahučel během čtyřiadvaceti hodin!

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:10

    Skvělý dezert :)

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:09

    Super recept! :)

  • Petra | 5. 2. 2016 20:03

    Výborný a snadný recept. Místo šlehačky jsem dala 2 zakys.smetany :)

  • Pavla | 1. 1. 2016 16:53

    Je uzasny, lepsi kolac neznam.

  • Alena | 22. 11. 2015 22:47

    Vynikající, všem moc chutná. Prostě lahoda!!!

  • Vlasta89 | 31. 10. 2015 09:30

    Super :-* <3 :-P

  • Mirka | 19. 10. 2015 14:30

    Pudink se přidává jako suchý prášek, žádné vaření.

  • Petra | 18. 10. 2015 22:12

    Vanilkový pudink uvařím ?

  • burek | 16. 10. 2015 14:46

    Vypadá užasně,hned ho vyzkouším ;-)

  • Mercurya | 10. 10. 2015 20:52

    Vďaka <3

  • Eli | 7. 9. 2015 08:36

    Vinikající, úžasné, mňam :-) A není opravdu potřeba uvádět ztužovač, škoda peněz a chemie do těla, ztuhne to i bez něj.

  • anevanu | 5. 9. 2015 19:44

    Mňamkáááááá :-P

  • JJ | 21. 8. 2015 20:02

    Takhle nějak v mých představách vypadá luxus. O:-)

  • Levá Pavlína | 10. 5. 2015 12:10

    Super recept. Řezy všem moc chutnaly.

  • Jana | 19. 4. 2015 17:30

    Rodině krémový sen moc chutná a já jsem taky moc spokojená. Výroba nebyla nikterak složitá a výsledek je ještě lepší než jsem čekala. Děkuji za skvělý recept.

  • Přibylová | 9. 11. 2014 17:44

    Neskutečně dobré , hotové nebe v puse ! Mockrát děkuji za recept !

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 3. 11. 2014 19:51

    Další Jiříkúv majstrštyk !!Výborné .Dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla chyba,rodinka se sesedla a bylo po řezech.Jen je příště překlopím na tác,nešlo mi to v plechu tak hezky nakrájet jako je na fotce. Jasná 1 :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:39

    Výýýborné řezy, jsem moc mlsná, ale tyto jsou super, nňam :-) :-) :-) Děkuji, budu dělat, jen :-[ šlehačka stačila 1 :-[

  • Gita | 3. 11. 2014 09:35

    Mňam :-) :-) :-) Vynikající, vláčné řezy, děkuji!! A to jsem hrooozně mlsná, hned tak něco nejím....1****

  • Radka | 2. 11. 2014 12:15

    Prostě super!!!!! A jak chutnají našemu prckovi! Díky ;)

  • JKN | 28. 10. 2014 18:10

    Výborná buchta,jednoduchá příprava.Příteli moc chutnala.Určitě budu tento recept opakovat.

  • allena89
    allena89 | 25. 10. 2014 13:20

    Tenhle řez je naprosto dokonalý! Babička ho peče již řadu let.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný křen
Jablečný křen
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact