• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný krémový sen - řez

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 166
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen - řez
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
    • 0,50
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks skořicový cukr
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti
  • Dohotovení
    • skořice - mletá nebo kakao

Postup přípravy receptu

1
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
5
Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem
6
rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
7
Řezy nepotřebují proležet. Jsou výborné ihned po vychlazení.
8
Pokud máme rádi hrušky, můžeme je vyměnit za jablka a udělat si tak hruškový sen.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémový kokosový řez s ananasem

Krémový kokosový řez s ananasem

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem

Jablečný či hruškový dort (řez) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruš | 7. 4. 2017 15:28

    Vynikající :-)

  • Petra | 29. 3. 2017 09:43

    Dekuji za skvely recept. Rezy jsou uzasne <3

  • Emča | 11. 2. 2017 11:44

    Ráno jsem je udělala a teď už si je užíváme. Doporučuji a děkuji !

  • Čížková | 22. 1. 2017 17:19

    Tak tenhle řez nemá jedinou chybičku <3 a moc nám chutná.

  • Jitka Hajníková | 10. 12. 2016 16:06

    Děkuji za úzasně žravý rcept. Řezy se v puse úplně rozlývají.

  • Petra Šímová | 1. 10. 2016 20:13

    Výborné a krásné :-))

  • Vituš | 24. 9. 2016 20:22

    Děkuji za recept. Jsou to ty nejlepší řezy jaké jsme do teď jedli a dávám za jedna.

  • Ina | 24. 9. 2016 11:20

    Dekuji za uzasny recept. Rano jsem si upekla jablecnou buchtu, ta mi venku vystydla jen co jsem dodelala krem a ted uz ochutnavame ten strasne moc uuuuuzasny moucnik.

  • E.P. | 16. 9. 2016 07:31

    ;-) Báječné a lahodné řezy. Jednou jsem zkusila nalít na jablka hotový pudink a osvědčilo se, takže to tak peču stále. V tomto parném počasí, chlazené - prostě sen. :-) [ Za naší rodinu nejvyšší ohodnocení - výborná. :-)

  • Ancicka22 | 30. 8. 2016 22:17

    Luxusní.

  • Aniela | 26. 5. 2016 16:07

    Výborné! Dělám na rychlo i slavnostně. Akorát když je venku teplo, používám kvalitní šlehačku třeba Kunín, protože na šlehačku od Hrušky i ztužovač je na roztékání krátký. Když pochybí šlehačka, přidám zakysku, může být i tvaroh a vždy tento zákusek prima. Děkuji za recept.

  • Martina | 23. 5. 2016 13:32

    Jak dlouho, prosím, pečete na těch 180 °C? Děkuji

  • Jana | 28. 4. 2016 16:59

    Posílám velkou pochvalu <:-) je úžasný <3

  • Janaso | 17. 4. 2016 17:15

    Vynikající! Doma čtyři dospělí, kteří o sladké moc nestojí...... co budu vykládat, plech zahučel během čtyřiadvaceti hodin!

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:10

    Skvělý dezert :)

  • Helča114 | 4. 4. 2016 18:09

    Super recept! :)

  • Petra | 5. 2. 2016 20:03

    Výborný a snadný recept. Místo šlehačky jsem dala 2 zakys.smetany :)

  • Pavla | 1. 1. 2016 16:53

    Je uzasny, lepsi kolac neznam.

  • Alena | 22. 11. 2015 22:47

    Vynikající, všem moc chutná. Prostě lahoda!!!

  • Vlasta89 | 31. 10. 2015 09:30

    Super :-* <3 :-P

  • Mirka | 19. 10. 2015 14:30

    Pudink se přidává jako suchý prášek, žádné vaření.

  • Petra | 18. 10. 2015 22:12

    Vanilkový pudink uvařím ?

  • burek | 16. 10. 2015 14:46

    Vypadá užasně,hned ho vyzkouším ;-)

  • Mercurya | 10. 10. 2015 20:52

    Vďaka <3

  • Eli | 7. 9. 2015 08:36

    Vinikající, úžasné, mňam :-) A není opravdu potřeba uvádět ztužovač, škoda peněz a chemie do těla, ztuhne to i bez něj.

  • anevanu | 5. 9. 2015 19:44

    Mňamkáááááá :-P

  • JJ | 21. 8. 2015 20:02

    Takhle nějak v mých představách vypadá luxus. O:-)

  • Levá Pavlína | 10. 5. 2015 12:10

    Super recept. Řezy všem moc chutnaly.

  • Jana | 19. 4. 2015 17:30

    Rodině krémový sen moc chutná a já jsem taky moc spokojená. Výroba nebyla nikterak složitá a výsledek je ještě lepší než jsem čekala. Děkuji za skvělý recept.

  • Přibylová | 9. 11. 2014 17:44

    Neskutečně dobré , hotové nebe v puse ! Mockrát děkuji za recept !

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 3. 11. 2014 19:51

    Další Jiříkúv majstrštyk !!Výborné .Dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla chyba,rodinka se sesedla a bylo po řezech.Jen je příště překlopím na tác,nešlo mi to v plechu tak hezky nakrájet jako je na fotce. Jasná 1 :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita | 3. 11. 2014 09:39

    Výýýborné řezy, jsem moc mlsná, ale tyto jsou super, nňam :-) :-) :-) Děkuji, budu dělat, jen :-[ šlehačka stačila 1 :-[

  • Gita | 3. 11. 2014 09:35

    Mňam :-) :-) :-) Vynikající, vláčné řezy, děkuji!! A to jsem hrooozně mlsná, hned tak něco nejím....1****

  • Radka | 2. 11. 2014 12:15

    Prostě super!!!!! A jak chutnají našemu prckovi! Díky ;)

  • JKN | 28. 10. 2014 18:10

    Výborná buchta,jednoduchá příprava.Příteli moc chutnala.Určitě budu tento recept opakovat.

  • allena89
    allena89 | 25. 10. 2014 13:20

    Tenhle řez je naprosto dokonalý! Babička ho peče již řadu let.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

91
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
65
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
48
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

Peprná historka Bartoškovy (†78) kámošky Geislerové: Amnestie hned od dvou prezidentů!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč se smetanovou polevou
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný koláč ze špaldové mouky
Jablečný křen
Jablečný křen
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný ocet - domácí výroba
Jablečný ocet - domácí výroba
  • Recepty.cz
  • Jablečný krémový sen - řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact