Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jader a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce do zlatova opečeme. Vyjmeme je a necháme vychladnout. V misce rozšleháme ručním šlehačem zbytek másla. Postupně přidáváme cukr, sůl, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Po jednom přidáváme vejce a dobře je zašleháme. Troubu mezitím předehřejeme na 200 °C. Smícháme mouku s kypřícím práškem a mlékem a vmícháme do vajec, až získáme tuhé těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem, do ní nalejeme těsto a špachtlí je zhora urovnáme. Plátky jablek klademe na povrch tak, aby se částečně překrývaly. V troubě pečeme 40-50 minut. Koláč vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout na drátěné mřížce a vyjmeme ho z formy. Povrch koláče dobře pocukrujeme a rozkrájíme ho na 12 kousků.