Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do chladu. Poté z těsta oddělíme 1/3 a zbylé 2/3 vyválíme na tenkou placku. Tou vyložíme kulatý plech o průměru asi 25 cm. Jablka smícháme s vodou, cukrem a skořicí a hustě jimi poklademe vyválené těsto na plechu. Zbylou třetinu těsta vyválíme také na placku a překryjeme s ní jablka. Na okrajích plechu prsty přitlačíme těsto k sobě a přečnívající těsto okrájíme, opět vyválíme a vykrájíme z něj malými formičkami obrazcě, které lepíme na koláč. Nakonec vidličkou propíchneme vrchní část koláče a potřeme ho ušlehaným vejcem.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 20 minut a potom stlumíme na 200 °C a pečeme asi 30minut dokud těsto nezrůžoví. Nakonec posypeme cukrem a při podávání můžeme postříkat šlehačkou.