• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný koláč naruby

autor: mamina74
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný koláč naruby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • jablka nejlépe Golden Delicius
    • 200
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • mandlová tresť 1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Řízky naruby

Řízky naruby

Řízečky naruby

Řízečky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sju | 27. 8. 2013 20:46

    Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

  • Alena Hanusová | 26. 2. 2006 22:20

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  • Jana Tomčíková | 24. 2. 2006 12:02

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  • Alena Hanusová | 24. 2. 2006 08:56

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  • Alena Hanusová | 23. 2. 2006 17:30

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  • Marie Horáková | 23. 2. 2006 17:28

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

  • Jaroslava Oumarová | 23. 2. 2006 16:08

    Já ten karamel i jablka dělám rovnou v zapékací misce, s kterou to pak šoupnu do trouby, ušetřím pánev:-). Místo tresti dávám sekané oříšky nebo mandle. Po upečení někdy zdobím zmrzlinou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dušení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mandlová tresť Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

105
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
80
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
48
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact