• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný koláč naruby

autor: mamina74
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný koláč naruby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • jablka nejlépe Golden Delicius
    • 200
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • mandlová tresť 1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Řízky naruby

Řízky naruby

Řízečky naruby

Řízečky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sju | 27. 8. 2013 20:46

    Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

  • Alena Hanusová | 26. 2. 2006 22:20

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  • Jana Tomčíková | 24. 2. 2006 12:02

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  • Alena Hanusová | 24. 2. 2006 08:56

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  • Alena Hanusová | 23. 2. 2006 17:30

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  • Marie Horáková | 23. 2. 2006 17:28

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

  • Jaroslava Oumarová | 23. 2. 2006 16:08

    Já ten karamel i jablka dělám rovnou v zapékací misce, s kterou to pak šoupnu do trouby, ušetřím pánev:-). Místo tresti dávám sekané oříšky nebo mandle. Po upečení někdy zdobím zmrzlinou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dušení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mandlová tresť Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

106
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
51
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
41
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact