• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný koláč naruby

autor: mamina74
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný koláč naruby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g listové těsto
    • jablka nejlépe Golden Delicius
    • 200
      g cukr krupice
    • 120
      g máslo
    • mandlová tresť 1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Řízky naruby

Řízky naruby

Řízečky naruby

Řízečky naruby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sju | 27. 8. 2013 20:46

    Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!

  • Alena Hanusová | 26. 2. 2006 22:20

    Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.

  • Jana Tomčíková | 24. 2. 2006 12:02

    Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.

  • Alena Hanusová | 24. 2. 2006 08:56

    Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.

  • Alena Hanusová | 23. 2. 2006 17:30

    Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!

  • Marie Horáková | 23. 2. 2006 17:28

    Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?

  • Jaroslava Oumarová | 23. 2. 2006 16:08

    Já ten karamel i jablka dělám rovnou v zapékací misce, s kterou to pak šoupnu do trouby, ušetřím pánev:-). Místo tresti dávám sekané oříšky nebo mandle. Po upečení někdy zdobím zmrzlinou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dušení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mandlová tresť Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
40
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Jablečný koláč naruby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact