mandlová tresť
1/4 lžičky, nebo likéru - děláme na pánvi, kterou můžeme dát do trouby
Postup přípravy receptu
1
Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem, až mírně zkaramelizuje. Když je cukr rozpuštěný přidáme tresť a jablka na čtvrtky - dusíme asi 20 minut. Pak přikryjeme těstem (když nemáme vhodnou pánev do trouby, přendáme do zapékací misky), propícháme a pečeme 20 minut při 150-180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sju
|27. 8. 2013 20:46
Já jablíčka chvíli podusím na karamelu z cukru a teprve pak dávám těsto a šup do vyhřáté trouby - občas mi nějaká jablíčka zůstala přilepená, ale chuťově mňamka!
Alena Hanusová
|26. 2. 2006 22:20
Ano, ten recept v televizi připravovala Veronika Freimannová.Přesně byl takto:Jablečný Freimanův koláčListové těsto, máslo, med, 4 celá oloupaná jablka, vlašské ořechy, skleněný pekáčekNejprve rozpálíme skleněný pekáček, pak do něj dáme lžíci másla plus dvě lžíce medu. Lehce zkaramelizujeme. Jablka nasekáme nahrubo a pak je tam s nalámanými vlašskými oříšky vysypeme. Celé to překryjeme listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme péct do trouby.
Jana Tomčíková
|24. 2. 2006 12:02
Viděla jsem v TV, že přidávali med.Kolegyně z práce recept vyzkoušela s medem, jablky a vlašskými ořechy,byl přímo chuťově nedostižný.
Alena Hanusová
|24. 2. 2006 08:56
Já dávám těsto hned. Když to dáte hned do horké trouby, těsto se nerozpatlá.
Alena Hanusová
|23. 2. 2006 17:30
Mě jednou varná miska na plynovém hořáku totiž praskla, tak od té doby mám strach. S těmi oříšky a mandlemi to je určitě taky vynikající!
Marie Horáková
|23. 2. 2006 17:28
Těsto se asi musí dát na vychladlá jablka, ne ?
Jaroslava Oumarová
|23. 2. 2006 16:08
Já ten karamel i jablka dělám rovnou v zapékací misce, s kterou to pak šoupnu do trouby, ušetřím pánev:-). Místo tresti dávám sekané oříšky nebo mandle. Po upečení někdy zdobím zmrzlinou.