Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě (úplně do bleda). Oloupaná nakrájená jablka rozdusíme se 100 g cukru a vanilkou. Tuto jablečnou masu urovnáme na předpečené těsto a v troubě dopečeme.
2
Bílky vyšleháme se 60 g cukru na tuhý sníh, rozetřeme na koláč a v troubě krátce zapečeme, dokud sníh nebude světle hnědý. Džem trochu nahřejeme a po vychladnutí koláče na něj z džemu uděláme mřížku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva Kopalová
|21. 1. 2014 09:08
Je naozaj výborný a jednoduchý, akurát namiesto rýbezľovej marmošky sme dali domácu višňovu , určite budeme robiť častejšie...
Olga Zehnalová
|2. 2. 2009 16:17
Ja som tento koláčik robila teraz v nedeľu a musím povedať, že je veľmi dobrý. Vôbec nie je zložitý, chutil všetkým, len som jablká mohla menej osladiť, ale to záleží na ich celkovej sladkosti.VýbornýTerezka.
Tereza J.
|31. 1. 2009 15:35
Katka, prosím vás, a čo je na tom zložité? Miesené cesto a rozdusené jablká ? Nie je to zložité, a dovolím si povedať, že určite zaujímavejšie ako nekonečné koláče, kde sa všetko iba zmieša dokopy a vyzerá to rovnako. ška sa pohrať nezaškodí )) Prajem pekný deň))
KATKA KOVÁŘOVÁ
|31. 1. 2009 14:51
JE TO MOC DOBRÉ ,ALE RECEP JE PRO MĚ TROCHU SLOŽITÝ . JINAK HO DOPORUČUJI .