lžíce
cukr
1 lžíce na sníh, zbytek utřít se žloutky
hrubá mouka
máslo
na vymazání plechu
1
kg
jablka
skořice
celá
5
ks
hřebíček
1
lžíce
cukr krupice
do jablek
1
l
mléko
1
kelímek
šlehačka
2
ks
vanilkový pudink
Do pudinku
1
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
1
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut.
2
Po upečení piškot necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Svaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, vyjmeme koření a udržujeme je teplá. Pudink připravíme dle návodu. Ušleháme šlehačku. Na talířek dáme porci piškotu, poklademe okapanými rozvařenými jablky. Pudink nastříkáme zdobícím sáčkem. Nakonec ozdobíme šlehačkou.
V receptu se píše, že žloutky ušleháme s cukrem. V ingrediencích tento cukr chybí.
Irena Klasová
|18. 2. 2009 14:31
Taky by mě zajímalo, kolik se dává té hrubé mouky. Děkuji
Lenka
|29. 3. 2007 14:44
No vypada to skvele ale nejsem zase tak zkusena pekarka, abych presne odhadla kolik hrube mouky atd. Nemohlo by to byt presneji popsano prosim?? Dekuji