cukr krupice
dle chuti, sladkosti (kyselosti) ovoce
citronová šťáva
skořice - mletá
dle chuti
hřebíček mletý
- špetka
Dohotovení
šlehačka
nebo zakysaná smetana...
cukrářské piškoty
čokoládová poleva
nebo strouhaná čokoláda
calvados
nebo jablečný sirup
ovoce
nasekané ořechy
a další dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme malým množstvím vody, ochutíme kořením a vanilkovým cukrem, dusíme pod poklicí za občasného promíchání do úplného rozdušení jablek (hrušek). Po rozdušení osladíme dle chuti, ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
2
Vychlazené pyré nandáme do skleniček (pohárů), můžeme proložit namočeným piškotem v sirupu (pro děti) nebo calvadosu (pro dospělé). Dozdobíme ušlehanou šlehačkou nebo smetanovým krémem z mascarpone nebo tvarohu se zakysanou smetanou a cukrem, přelijeme polevou, přidáme plátek ovoce... Fantazii se meze nekladou :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Libuš
|21. 9. 2016 13:14
Je to vlastně taková domácí přesnídávka, kterou si může snadno každý ukuchtit doma a doladit podle sebe a navíc je to teda šílená dobrota za pár kaček.