g
hrušky
nebo jablka, očištěná a na kostičky pokrájená
Postup přípravy receptu
1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy (26-28 cm), okraje necháme trochu zvedlé. Na těsto rozložíme pokrájené hrušky nebo jablka, která zalijeme mandlovým tvarohem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby (170°C) dozlatova (cca 1 hodinu).
2
Při pečení se nám koláč trochu nafoukne a po upečení mírně klesne. Krájíme po vychladnutí.
3
Mandlový tvaroh: měkký tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, aroma, žloutkem a cukrem, vmícháme mandle a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
4
**Pokud si nemůžete dopřát mandle z důvodů alergie, můžete je vynechat a pochutnat si na koláči také.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kačka
|27. 2. 2017 14:39
Děkuju za receptík. Koláč je bezvadný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Emča
|18. 10. 2016 14:37
U nás nepřekonaný žádným jiným koláčem a mandle tam nutně ani nemusí být, ale ta kombinace těsta ovoce a tvarohu je prostě eňoňúňo
Renata
|21. 3. 2016 11:38
Koláč je vynikající a můžu ho všem jen a jen doporučit.
Marcela Skodova
|20. 11. 2015 05:50
Dekuji za skvely recept, kolac je uzasny. :-*
Věra
|7. 10. 2015 15:37
Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))
Věra
|7. 10. 2015 15:31
Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))
Lucie Malá
|21. 9. 2015 18:09
Hmmmmmm ten je :-*
Vanda
|3. 4. 2015 06:16
Děkuji, je to jak se říká nebe v hubě :)
marketa
|6. 2. 2015 12:55
Dneska vyzkousim ..... uz se tesim az pritele trosku rozmlsam :-[
Iva Matula
|20. 6. 2014 14:43
Dala jsem jablíčka a koláč je vážně luxusní, dneska se v puse uplně rozplývá.
...u aroma záleží za tom, jaká značka (od koho) to je ...pokud používáte od Dr.Oetkera, musím Vám dát za pravdu, aroma je velmi silné ...například vanilkové aroma od této značky nám ani moc nechutná a i pár kapek přebije veškerou ostatní chuť koláčů a buchet ...na pudinky a jiné výrobky této značky si nemůžu stěžovat, spíš naopak...
Koláč dopadl velmi dobře musela jsem pridat jeste jednu porci tvarohu, ale mohu říct že 1 lžička mandlového aroma je až moc....doporučuji nedávat vubec nebo opravdu strasne maličko
anonyym
|19. 1. 2014 22:22
Tak to zkusim :-\ :-)
Kristina
|20. 11. 2013 19:25
Výborné, akorát sem použila tvrdé hrušky a zůstaly tvrdé i po upečení :D
Trošku jsem si recept pozměnila - namísto jablek nebo hrušek jsem použila čerstvé loupané broskve a do tvarohu jsem nedala mandle, ale použila jsem skořicový cukr - jednoznačně super chuť.
Mám i přesto dotaz - mandle jsou (předpokládám) loupané.
Tak jsem dopekla! Už se na to těším, až to sníme! =) Jenom je pravda, že to těsto se hodně drolilo a rozválet se skoro nedalo :-(
Evik
|18. 2. 2013 14:09
koláč je výborný :-)
Evik
|18. 2. 2013 12:03
Tak koláč je už v troubě.... tak uvidíme ;-)
Anonymous
|28. 12. 2012 14:44
je to výtečný koláč. Všem chutnal
Olga
|31. 10. 2012 21:05
Koláč jsem dnes pekla a je výborný, vláčný a velmi chutný. Akorát těsto nešlo vyválet a hodně se trhalo, ale formu jsem zaplácala a na konečném výsledku to nic nemění. Jablka jsem ještě trochu posypala skořicí a na tvaroh jsem dala mandlové lupínky namísto drcených mandlí přímo do těsta. Prostě lahoda :-)