• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto do koláčové formy 26 cm:
    • 160
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 60
      g cukr krupice
    • vanilkové aroma - pár kapek
  • Náplň:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 120
      g zakysaná smetana - hustá
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 2 -
    • 3
      lžíce mleté mandle 2 -
    • 1
      lžička mandlové aroma
    • 500
      g hrušky nebo jablka, očištěná a na kostičky pokrájená

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak na pomoučněném stole vyválíme slabý kulatý plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy (26-28 cm), okraje necháme trochu zvedlé. Na těsto rozložíme pokrájené hrušky nebo jablka, která zalijeme mandlovým tvarohem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby (170°C) dozlatova (cca 1 hodinu).
2
Při pečení se nám koláč trochu nafoukne a po upečení mírně klesne. Krájíme po vychladnutí.
3
Mandlový tvaroh: měkký tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, aroma, žloutkem a cukrem, vmícháme mandle a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků.
4
**Pokud si nemůžete dopřát mandle z důvodů alergie, můžete je vynechat a pochutnat si na koláči také.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý

Jablečný (hruškový) závin s tvarohem …

Chia pudink s mandlovým mlékem

Chia pudink s mandlovým mlékem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kačka | 27. 2. 2017 14:39

    Děkuju za receptík. Koláč je bezvadný <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Emča | 18. 10. 2016 14:37

    U nás nepřekonaný žádným jiným koláčem a mandle tam nutně ani nemusí být, ale ta kombinace těsta ovoce a tvarohu je prostě eňoňúňo

  • Renata | 21. 3. 2016 11:38

    Koláč je vynikající a můžu ho všem jen a jen doporučit.

  • Marcela Skodova | 20. 11. 2015 05:50

    Dekuji za skvely recept, kolac je uzasny. :-*

  • Věra | 7. 10. 2015 15:37

    Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))

  • Věra | 7. 10. 2015 15:31

    Teď jsem ho dopekla ..musíte do těsta dat více tuku,já dala máslo a o jeden žloutek více a tím upravujete jeho konzistenci.Když dáte více másla ,pridate mouku a je větší množství těsta. Těsto dělám robotem a potom ještě dobře propracuji na vale. Dále pak hodně podsypu hl.moukou a lehce vyvalim. Tak zkuste a přejí ať se povede. :-))

  • Lucie Malá | 21. 9. 2015 18:09

    Hmmmmmm ten je :-*

  • Vanda | 3. 4. 2015 06:16

    Děkuji, je to jak se říká nebe v hubě :)

  • marketa | 6. 2. 2015 12:55

    Dneska vyzkousim ..... uz se tesim az pritele trosku rozmlsam :-[

  • Iva Matula | 20. 6. 2014 14:43

    Dala jsem jablíčka a koláč je vážně luxusní, dneska se v puse uplně rozplývá.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 4. 2014 18:08

    ...u aroma záleží za tom, jaká značka (od koho) to je ...pokud používáte od Dr.Oetkera, musím Vám dát za pravdu, aroma je velmi silné ...například vanilkové aroma od této značky nám ani moc nechutná a i pár kapek přebije veškerou ostatní chuť koláčů a buchet ...na pudinky a jiné výrobky této značky si nemůžu stěžovat, spíš naopak...

  • daggenka | 10. 4. 2014 17:44

    Koláč dopadl velmi dobře musela jsem pridat jeste jednu porci tvarohu, ale mohu říct že 1 lžička mandlového aroma je až moc....doporučuji nedávat vubec nebo opravdu strasne maličko

  • anonyym | 19. 1. 2014 22:22

    Tak to zkusim :-\ :-)

  • Kristina | 20. 11. 2013 19:25

    Výborné, akorát sem použila tvrdé hrušky a zůstaly tvrdé i po upečení :D

  • SylvaZb | 2. 10. 2013 20:33

    Já jsem dala loupané :-)

  • JANA | 23. 9. 2013 17:12

    TAKÉ JSEM VYZKOUŠELA A STÁLO TO ZA TO! KDO MÁ RÁD TVAROH, TAK SI UŽIJE.

  • Atilla | 22. 9. 2013 00:05

    Trošku jsem si recept pozměnila - namísto jablek nebo hrušek jsem použila čerstvé loupané broskve a do tvarohu jsem nedala mandle, ale použila jsem skořicový cukr - jednoznačně super chuť. Mám i přesto dotaz - mandle jsou (předpokládám) loupané.

  • SylvaZb | 8. 9. 2013 21:34

    Výborný koláč. Dávám 1 :-)

  • Zdíša | 20. 4. 2013 23:01

    Tak jsem dopekla! Už se na to těším, až to sníme! =) Jenom je pravda, že to těsto se hodně drolilo a rozválet se skoro nedalo :-(

  • Evik | 18. 2. 2013 14:09

    koláč je výborný :-)

  • Evik | 18. 2. 2013 12:03

    Tak koláč je už v troubě.... tak uvidíme ;-)

  • Anonymous | 28. 12. 2012 14:44

    je to výtečný koláč. Všem chutnal

  • Olga | 31. 10. 2012 21:05

    Koláč jsem dnes pekla a je výborný, vláčný a velmi chutný. Akorát těsto nešlo vyválet a hodně se trhalo, ale formu jsem zaplácala a na konečném výsledku to nic nemění. Jablka jsem ještě trochu posypala skořicí a na tvaroh jsem dala mandlové lupínky namísto drcených mandlí přímo do těsta. Prostě lahoda :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hladká mouka Hrušky Mandlové aroma Měkký tvaroh Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkové aroma Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

310
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
304
Dýňová tortila
Dýňová tortila
247
Máslové řízky
Máslové řízky
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-mandlový koláč
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečno-rýžová palačinka
Jablečný (hruškový) hřích - dort
Jablečný (hruškový) hřích - dort
Jablečný (hruškový) pohár
Jablečný (hruškový) pohár
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s…
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem -…
  • Recepty.cz
  • Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact