balíček
vanilkový pudink
(nebo jiný druh - světlý)
cukr
skořice
kousek celé
šlehačka
ve spreji
Postup přípravy receptu
1
Jablka dobře omyjeme a oloupeme. Do většího hrnce dáme vařit v 1 l vody slupky a klidně i středy s kouskem skořice, upravíme chuť nápoje dle své chuti a sladkosti cukrem a možná i troškou citronové šťávy. Krátkým povařením vznikne báječný nápoj na zimní pohodu - teplý či vychlazený. Očistěná jablka nakrájíme na kousky, v kastrole trošku podlijeme vodou a rozvaříme, poté přidáme v 1 dcl vody rozmíchaný pudink. Upravíme si chuť cukrem, ev. citronovou šťávou. Máme dvě možnosti úpravy - buď do dortové formy vrstvu piškotů nalijeme pyré opět piškoty atd. anebo jednodušeji do kompotových misek každému jednotlivě porci. Po vychlazení ztuhlé podáváme přizdobené šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|7. 11. 2007 23:18
Že mokrý pes nevím,opakovane jsem zkoušela, ale výsledek me neoslovil.
Hela -
|7. 11. 2007 17:19
Ano, běžně se tomu říká Mokrý pes a pod tím názvem je to i v kuchařce s tím, že se to leje do chlebíčkové formy a pak krájí na plátky a zdobí šlehačkou.
A B
|7. 11. 2007 15:21
Nevím, jak na to moje kamarádka přišla, ale u nás se - podle ní - tomuhle říká "mokrý pes". Většinou dělám každému do misky, někdy již do hotové směsi zamíchám nakrájené vlašské ořechy. Nahoru samozřejmě taky šlehačka a posypat grankem.