• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • cukr krupice dle chuti (kyselosti jablek)
    • rozinky dle chuti
    • nasekané ořechy nebo mandle dle chuti
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks skořicový cukr nebo mletá skořice
    • med
    • strouhaný kokos
    • 1
      sklenice jablka - nastrouhaná, sterilovaná, velká
    • hladká mouka na podsypání
    • moučkový cukr - na posypání před podáváním, není nutný
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu strouhaných jablek ze sklenice, ochutíme tím, s čím nám závin nejvíce chutná: med, cukr, skořice, ořechy, kokos, rozinky...
2
Jeden okraj těsta přeložíme přes náplň, do druhého okraje uděláme šikmé zářezy (tak, aby byly navrchu závinu). Přehnutý okraj trochu natřeme vejcem a zaklopíme druhým, konce pevně přimáčkneme k sobě, přeneseme na plech s pečícím papírem.
3
Oba záviny pak potřeme vejcem, posypeme dle chuti cukrem (může být i vanilkový či skořicový) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo dozdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dědková | 15. 12. 2016 13:13

    Chutnal výtečně jako vždy jen navíc vypadá i velmi zajímavě.

  • RR | 21. 5. 2016 14:46

    Je mnamozni <:-)

  • Dana Janotková | 28. 1. 2015 19:18

    Je to fakticky skvělý závin, bez cukrové posýpky už ho nikdo nechce a vevnitř ho nesladím, stačí sladké rozinky.

  • Saša | 10. 9. 2014 21:16

    Nastrouhala jsem si na štrudlík čerstvá jablíčka, bo jich je velavela a zkusila s cukrem jako v receptu. Výborné! Křupavé a pěkné, dokonce i když zvlhne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Záviny Dezerty Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Listové těsto Med Moučkový cukr Nasekané ořechy Pečící papír Rozinky Rozšlehané vejce Skořicový cukr Strouhaný kokos Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

226
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
155
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
78
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
52
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
34
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný clafoutis s citrony
Jablečný clafoutis s citrony
Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem
Jablečný či hruškový dort (řez) s…
Jablečný dort s vaječným likérem
Jablečný dort s vaječným likérem
Jablečný chlebíček s brusinkami
Jablečný chlebíček s brusinkami
  • Recepty.cz
  • Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact