Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem.
2
Rozinky namočte do calvadosu.
3
Oloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky a ty ještě na nudličky. Smíchejte s cukrem, skořicí a rozinkami.
4
Mouku prosejte do velké mísy s práškem do pečiva a solí, vmíchejte cukr.
5
Ve středu vytvořte důlek a vlijte do něj mléko a smetanu. Zpracujte na měkké těsto a na lehce pomoučeném válu vyválejte do obdélníku, který bude stačit na vyložení formy i její zakrytí.
6
Vyložte formu, doprostřed naskládejte jablka a překryjte těstem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 35 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. Sypejte moučkovým cukrem.