• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks jablka oloupaná, na hrubo nastrouhaná
    • voda
    • cukr
    • citron
    • skořice
    • 1
      hrnek ovesné vločky
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 100
      g kandovaný zázvor
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • sušené meruňky (nejsou nutné)
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a podlejeme trochou vody stačí málo, jakmile se jablka prohřejí, pustí šťávu.
2
Poté, co pustí šťávu, dle chuti dosladíme a okyselíme citronem - záleží především na tom, jak výrazná máme jablka. Směs by měla být výrazně sladkokyselá, protože přidáním dalších ingrediencí se chuť mírně naředí. Přidáme mletou skořici a vaříme doměkka.
3
Přidáme 100 g másla a necháme ho ve směsi rozpustit za stálého míchání. Přidáme na drobné kousky nakrájený kandovaný zázvor. Případně můžeme přidat i nakrájené sušené meruňky nebo jiné oblíbené sušené ovoce.
4
Pokud nemáte kandovaný zázvor, je teoreticky možné případně nahradit sušeným nebo najemno nastrouhaným čerstvým - budete ho ale muset dát výrazně méně, protože kandovaný není tak štiplavý jako čerstvý. Kandovaný zázvor již jde sehnat ve větších supermarketech celkem bez problémů a je to s ním chutnější.
5
Přidáme hrnek vloček a za stálého míchání povaříme vzniklou kaši cca 3 minuty.
6
V hrnečku si v malém množství vody rozmícháme puding a také přidáme do kaše a řádně promícháme - směs začne výrazně houstnout - necháme provařit také alespoň 2-3 minuty, abychom měli jistotu, že nám ve směsi nezůstanou kousky neprovařeného pudingového prášku.
7
Nyní směs odstavíme z ohně a zamícháme do ní jedno balení měkkého tvarohu.
8
Nyní je už směs hotová a můžeme ji dát do formy. Pokud nemáte formu s nepřilnavým povrchem, raději ji jemně vymažte máslem, ale obvykle to není nutné. Můžete použít formu na chleba, na biskupský chlebíček, jelení hřbet nebo klasickou dortovou formu či mísu.
9
Pokud chcete, můžete směs prokládat vrstvami piškotů, aby pak byl chlebíček na řezu dekorativnější. Při použití piškotů může být směs řidší než bez piškotů, protože ty do sebe část vlhkosti nasáknou.
10
Formu zakryjeme například potravinářskou folií a necháme v ledniččce ztuhnout.
11
Pozor, pokud prokládáte piškoty, je třeba nechat v lednici 24 hodin, aby stihly dostatečně nasáknout a nebyly tvrdé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Sladká jídla
Pokrmy Sladké Z ovoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Jablka Kandovaný zázvor Máslo Měkký tvaroh Ovesné vločky Skořice Sušené meruňky Vanilkový pudink Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Bagely

Bagely

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

90
Klasické lečo
Klasické lečo
78
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
59
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
53
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
47
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact