moučkový cukr
nebo čokoládová poleva, šlehačka... na dohotovení
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme strouhanou čokoládu, rum, vlažné máslo, mouku s kypřidlem, citronovou kůru a dobře promícháme. Pak vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli. Do hutnějšího těsta nakonec vmícháme pokrájená jablka.
2
Těsto dáme do připravené formy, uhladíme do roviny a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 45 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
3
Po vyndání necháme trochu zchladnout, poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo přelijeme čokoládovou polevou.
4
Chlebíček je vláčný, nadýchaný a křehký.
5
Lze upéct i jako dort, který dozdobíme čokoládou a šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lea
|8. 2. 2014 16:16
Je výborný, děkuji.
Jana
|3. 1. 2014 08:21
Upečeno a první ještě vlažný kousek k raní kávičce snězen.Musím pochválit a jen doporučit všem, co mají rádi v pečivu jablíčka. Přidala jsem ještě sekané ořechy a mohu jenom říci DOBROTA!!! Díky. :-)
Jana
|2. 1. 2014 22:33
Mám velice ráda moučníky s jablíčky. Ráda peču a receptů mám dost, ale tento je zase trochu jiný a moc pěkně vypadá. Ráno hned vyzkouším.