Olej, cukr a žloutky šleháme do pěny, pak přidáme vodu, nahrubo strouhaná jablka, oba druhy mouky, pudingový prášek, lžičku prášku do pečiva, sekané ořechy, rozinky a 2 lžíce kakaa. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané chlebíčkové formě, zvolna. Ve středně vyhřáté troubě (aby se dobře propeklo - vyzkoušíme špejlí).
2
Po vychladnutí můžeme polít čokoládou nebo jen pocukrovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|19. 9. 2007 11:50
Vcera jsem upekla tento chlebicek, musim ric ze jdu dnes pect znovu, protoze je uz snedeny. Opravdu moc a moc mi chutnal a partnerovi taky. jen jsem do toho dala trosku rumu a skoricovy cukr k jablkam, ktera jsem mela moc kysela. No a na vrch jsem udelala citronovou polevu a mnamka. Jen to peceni je delsi. Pekla jsem to na 150ti stupnich asi hodku. Dekuju za super recept
Tereza Martínková
|25. 9. 2006 13:13
Jsem moc ráda, že vám chutnalo. Hezký den:-)
Hospodyňka
|25. 9. 2006 08:53
Tak tohle můžu vřele doporučit, je to vynikající obměna na kakaovou buchtu s jabkama. Tím, že se to peče ve vyšší (chlebíčkové) formě, to má jinou konzistenci, njení to žádná dusivka. Fakt dobré!
Jana z VM
|25. 9. 2006 07:12
Chlebíček jsem upekla v sobotu a v neděli si ho vzal mladší syn celý s sebou na koleje. Ale stačila jsem ochutnat a musím říct, že je výborný !! Rozinky jsem nedávala, místo nich trochu kokosu, ale to nevadilo. Je vláčný, lehce navinulý od jablek a voňavý kakaem a kakaovým pudingem (dala jsem čokoládový dr. Oetker, který je nejkvalitnější).Děkuji za výborný recept, mám zase inspiraci, co synům s sebou na koleje.