jablka
velká mísa omytých slupek z oloupaných jablek
Postup přípravy receptu
1
Do velkého hrnce (mám 6 l hrnec) dáme tak do půlky omyté slupky z jablek, zalijeme asi 2 litry studené vody. Prohřejeme asi do 80 °C - (nesmí se vařit, není to pak chuťově dobré a vitamíny to taky nemusí), Vařič vypneme a necháme odpočinou s přiklopenou pokličkou a pak můžeme podávat s medem, citronem dle chuti.
2
Poznámka: přidávám do slupek ještě velkou hrst šípků je to chutnější a krásně zabarvené. Je to levný a chutný čaj.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JARUŠ
|18. 11. 2016 17:20
A JÁ SLUPKY POSYPU JEŠTĚ SKOŘICÍ A JEN SPAŘÍM VAŘÍCÍ SE PŘED CHVILKOU VODOU ...PAK PŘIDÁM MED A CITRON MŇAM I PŘI NACHLEZENÍ :-)
JARUŠ
|18. 11. 2016 17:20
A JÁ SLUPKY POSYPU JEŠTĚ SKOŘICÍ A JEN SPAŘÍM VAŘÍCÍ SE PŘED CHVILKOU VODOU ...PAK PŘIDÁM MED A CITRON MŇAM I PŘI NACHLEZENÍ :-)
MartinV
|24. 11. 2007 09:05
V zimě někdy přidávám zázvor pro zahřátí, dobrota.
Marsí
|23. 11. 2007 11:01
Čajík ze slupek je dobrý, já přidávám ještě celou skořici a hřebíček, když je velká zima a sejde se návštěva, tak tam ještě přidám pomerančovou kůru a trochu červeného vína.Je to voňavá dobrota. Když máme hodně jablek a strouháme je na štrůdl, tak slupky suším.