• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný bread cake
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný bread cake

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nejlepší je tento koláč, dost podobný žemlovce, ještě teplý, třeba s kopečkem zmrzliny nebo zakysané smetany...Místo vánočky můžete použít také sladké máslové briošky nebo klasický toastový chléb (v tom případě přidejte více cukru do omáčky).

Suroviny

8 porce
    • 5
      ks jablka
    • 70
      g máslo
    • 1
      lžíce skořice (zarovnaná)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 40
      g hnědý cukr
    • 200
      ml voda
    • 300
      g vánočka
    • hnědý cukr na posypání
    • zakysaná smetana na podávání
  • Na omáčku:
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml mléko
    • 25
      g máslo
    • 30
      g cukr
    • 1
      špetka vanilka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, mouku a skořici a zamícháme. Přidáme jablka, podlijeme vodou a krátce povaříme.

RADA: S čím vším nám pomůže jablko?

2
Vánočku nakrájíme na kostičky. Formu s pevným dnem o průměru cca 20 cm vymažeme tukem nebo vyložíme papírem a umačkáme na dno formy. Poté přidáme vrstvu jablek, poté zase vánočku, jablka a zakončíme vánočkou.

RADA: Tipy, jak upéct dokonalou domácí vánočku

3
V rendlíku zahřejeme smetanu a mléko, přidáme máslo, cukr, vanilku a skořici. Sundáme z ohně a postupně zašleháme vejce.

RADA: Jak se vyznat ve vejcích?

4
Hotovu omáčku nalijeme do formy, nahoru lehce poprášíme hnědým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
5
Upečený bread cake necháme krátce vychladnout a podáváme ho ještě teplý, doplněný zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Žemlovka

Žemlovka

Jablečný páj

Jablečný páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Mléko Skořice Smetana ke šlehání Vanilka Vánočka Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

97
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
77
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
70
Míša řezy
Míša řezy
64
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
51
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s…
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem -…
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…
Jablečný clafoutis s citrony
Jablečný clafoutis s citrony
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…
Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem
Jablečný či hruškový dort (řez) s…
  • Recepty.cz
  • Jablečný bread cake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact