Cukr, olej, vejce, citronovou kůru, skořici, kakao, mouku a prášek do pečiva promícháme a nakonec opatrně vmícháme nastrouhaná jablka. Pečeme ve vymazané a vysypané formě v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 min. Jablka je možno nahradit jednou menší nastrouhanou cuketou.
2
Po upečení je možné moučník rozkrojit a namazat marmeládou, polít citronovou polevou.
Čauko holky, moc děkuji za prima recept. Buchta je skvělá, připomíná mi to perník. Po vyndání z trouby jsem ji namazala malinovou marmeládou a je opravu výborná. Ani není moc sladká, SUPER, doporučuji dále :)
Vynikající :-) , použila jsem celozrnnou mouku a demerara cukr a vážně se moc povedla, i když jsem měla z počátku obavy, jestli tam nechybí mléko...ale nechybělo O:-)
Alžběta *********
|20. 12. 2006 10:30
tu to buchtu už dělám po druhy protože mi moooc chutnala tentokraat sem nakonec na vršek buchty rozložila kočičí jazýčky a doufam že to dopadne dobře dam pak vedet :-)
Lenka
|22. 11. 2006 17:29
Buchtu jsem nyní upekla.Je dobrá, tím, že je tam skořice mi trochu připomíná perník. Teď má přijí návštěva. Tak doufám, že bude chutnat. Ještě jsem do ní přidala nasekané ořechy. A mouky jsem dala jen 5dl. Přišlo mi to dost hustý. Možná příště dát více jablek nebo trošku mléka. Dala jsem asi 6 menších jablíček.
hana jezikova
|23. 4. 2006 13:37
dnes jsem to upekla,je to strasne dobry,a pekne to mizne z talire.Urcite to budu delat casteji!
HANA JEZIKOVA
|22. 4. 2006 00:26
HNED ZITRA UPECU VYPADA TO DOBRE
betka---------------
|2. 4. 2006 09:48
Buchta byla vinikající jen se po ní zaprášilo!!
betka --------------
|8. 3. 2006 11:38
Prvně sem si myslela že tam dám mléko nebo vodu ale jak sem tam dala ty jablka tak to nebylo tak lámaví a suchý-ale ta buchta byla výborná-