Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu.
2
Pak na pomoučněném stole vyválíme slabý plát, tvořítkem nebo obrácenou skleničkou vykrajujeme kolečka, na která pokládáme měsíčky malých oloupaných jablíček (můžeme je obalit v cukru), těsto přes ně přehneme, potřeme vejcem pocukrujeme cukrem se skořicí nebo skořicovým cukrem a klademe na plech s pečícím papírem.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dorůžova. Po upečení, pokud máme rádi hodně sladké, můžeme žabí tlamičky ještě pocukrovat.
4
Tlamičky jsou výborné, i když místo jablek použijeme švestky, blumy...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|4. 12. 2016 18:36
Dělala jsem je už dvakrát :-) jsou výborný
Markéta
|22. 11. 2016 13:11
Na tom se nedá nic zkazit ;-) pečte prostě do růžova ;-) je to stejné jako tvarohové šátečky co peču s marmeládou, ale tady aspoň nepoteče náplň jako se to stává mě :-D já tlamičky zkusím a obalím je teplé v cukru jako ty šátečky :-))
Nel
|20. 11. 2016 14:15
Letos budu poprvé péct, nerada bych to nějak pokazila, holky (nebo kluci) jak dlouho to pečete?
Domča
|30. 8. 2016 18:40
Super!!
Matesová
|4. 10. 2014 19:50
U nás teda vystydnout nestihly ;( jsou nakažlivě žravé dokavaď není co jíst