jablka
- oloupaná, bez jádřinců, na kostičky pokrájená
skořice - mletá
vanilkový cukr
dle chuti
rozšlehané vejce
na potření
pečící papír
drobenka
Postup přípravy receptu
1
Zaděláme kynuté těsto a po prvním vykynutí ještě jednou podebereme měchačkou, aby lehce spadlo a dáme znovu nakynout. Pak si těsto nakrájíme na stejné dílky, které zploštíme na pomoučněném stole a plníme drobně pokrájenými jablky ochucenými cukrem a skořicí. Zabalíme je a spojem pokládáme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný plech. Klademe od sebe dostatečně daleko, jelikož zvětší ještě svůj objem. Necháme ještě krátce kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem posypeme žmolenkou a v předehřáté troubě na 170°C pečeme do růžova cca 30-40 minut, dle velikosti. Ještě teplé pocukrujeme a podáváme.