• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jablečné rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné rohlíčky

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      dl mléko vlažné
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 25
      g droždí
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g hera rozpuštěná, vychladlá
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra
    • 3
      jablka

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek.
2
V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem, herou a kváskem. Vymícháme v hladké těsto.
3
Necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl vyválíme na kulatý plát, ten rozkrojíme na 6 dílů.
4
Na každý dílek položíme do široké části hromádku hrubě strouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je, posypeme strouhanou citronovou kůrou a rohlíčky stáčíme ke špičce.
5
Položíme na vymaštěný plech a v předem vyhřáté troubě na 200 °C upečeme.
6
Vychladlé pocukrujeme.
7
Rohlíčky jsou jemňoučké a v náplni je nesmírně osvěžující chuť citronové kůry v kombinaci s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné pyré

Jablečné pyré

Jablečné pité

Jablečné pité

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 9. 7. 2012 09:17

    Jsou výborné!

  • Jana Tomčíková | 18. 10. 2008 13:26

    Vynikající recept!Rohlíčky jsou opravdu výborné, jen mě mrzí, že jsem nepekla z dvojité dávky, večer budu muset upéct další várku.Mouky jsem dala o trošku více a do jablečné náplně jsem přidala trošku skořice (pár rohlíčků jsem naplnila marmeládou).Dávám velkou jedničku!

  • Lenka Vašků | 13. 10. 2008 13:17

    dělala jsemje dnes a jsou vynikající, s těstem se výborně pracuje.

  • Helena Štolbová | 12. 5. 2007 18:20

    Opravdu moc dobré,velmi jemné a lahodné. Dávám 1.

  • marie chocholová | 11. 2. 2007 22:15

    Pekla jsem je z dvojité dávky,byly moc dobré,určitě brzy zopakuji!!!

  • Lenka | 10. 2. 2007 22:00

    Dělala jsem až dnes (zklátila mě chřipka) a můžu říct, jen se zaprášilo. Příště zkusím třeba s tvarohem nebo povidly. Dávám za 1!!!

  • Daniela | 5. 2. 2007 09:13

    Zkoušela jsem v sobotu a dnes v pondělí dělám znovu, rychlé, dobré. Dětem moc chátná.

  • jitka Mal. | 3. 2. 2007 09:47

    Nemusí se potírat

  • Lenka | 2. 2. 2007 21:14

    Ještě se rohlíčky před pečením potírají vejcem nebo se nemusí? O víkendu zkouším a dám vědět. Vypadá to dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hera Jablka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Jablečné rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact