• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné řezy piškotové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné řezy piškotové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 240
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce horká voda
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 5
      ks jablka
    • 1
      hrst ořechy (mleté) - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Velký plech na pečení dobře vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem, nalijeme polovinu piškotového těsta, na těsto nakrájíme oloupaná jablka na plátky nebo menší kousky, ochutíme skořicovým cukrem a zalejeme druhou polovinou těsta. Povrch posypeme mletými ořechy a pečeme (horkovzduch) na 150 °C asi 15 min., až povrch zrůžoví.
3
Jindy můžeme pro obměnu do jablek přidat např. rozinky nebo jednu polovinu těsta přibarvit kakaem. Pokud jsme polovinu těsta špatně odhadli a jablka někde nejsou zcela těstem přikrytá, vůbec to nevadí, věřím, že vám bude chutnat i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • markéta | 9. 6. 2015 22:20

    Naprosto souhlasím, vrchní těsto udělalo škraloup jako třeba šlehané bílky a při krájení je tvrdý a popraská, těsto je přeslazené a vlhké, až jsem si myslela, že je to sražené. více už nepeču :-(

  • dixm | 25. 8. 2013 17:38

    Výborný koláč, všem moc chutnal...lehký, rozplývá se v puse :-) Dala jsem o 1 vejce víc a o 40 g mouky víc...takže těsto bylo asi trochu tužší než mělo být, ale i tak piškot krásně naběhl a byl nadýchaný, takže super ;-) příště ho zkusím s nějákým krémem nahoru :-)

  • Helena | 4. 10. 2012 13:02

    Je výborný, moc nám chutná :-)

  • MARTINKA | 30. 9. 2012 14:26

    JDU DO NĚJ POTŘEBUJI SE ZBAVIT JABLEK... :-! :-[

  • Dandul | 11. 10. 2011 13:14

    Tak jsem si přečetla samou chválu tak se do něj tedy pustím :-)

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:57

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Já | 12. 2. 2011 17:16

    Velmi dobrý, jednoduchý a lehký moučník!Ale musela jsem přidat více jablek a oříšku..

  • eva1 | 9. 2. 2011 11:13

    Dávám známečku 1 evičce je to dobré a chutné / jablečné řezy piškotové/

  • Eva1 | 24. 10. 2010 19:57

    Jednoduché, rychlé a dobré.

  • ingrid šavrdová | 5. 3. 2010 16:04

    vynikajcí piškot,dali jsme si na to ještě šlehačku a je to bomba,nevím co té paní Zuzaně nechutnalo,asi se jí to nepovedlo

  • Jarmila P. | 19. 3. 2009 10:20

    Pani Zita, ako robíte krém zo šľahačiek a kyslých smotán?

  • Zuza N. | 19. 9. 2008 09:16

    Tak tenhle recept, už tedy rozhodně dělat nebudu. Dělala jsem vše podle receptu, ale řezy jsou přeslazené a nedrží tvar. Měla jsem tam dát míň toho cukru, jak tady píšou v komentářích. Ale stejně se to rozpadá..No jo no, nemůže se vždy a vše vydařit..:)

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:10

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:09

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • lenka galvasová | 14. 9. 2008 14:27

    Musím tento velmi jednoduchý recept pochválit.Je i pro absolutní začátečnice.Příště zkusím "nastavit"podle Lenky.

  • Lenka Lédlová | 13. 9. 2008 18:50

    Před chvíli jsem upekla a je to výborné ... sice jsem doma mělo jen 3 vejce, tak jsem to nějak splácala dohromady :-)) a zase jsem měla více jablek, takže jsem nakrájená jablka dala ještě na horní vrstvu těsta, posypala skořicí, strouhanými ořechy a je to fakt výborné ... ještě si na to umím představit šlehačku při podávání ... ale to už je zase trochu kalorické :-))))) Děkuji za recept :-))

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:05

    Včera jsem upekla a už skoro nejsou.Jsou výborné a křehké jen bych příště nešetřila s jablkama tak se mi jich zdálo dost,ale po upečení se pěkně rozpekly a skoro nejsou cítit.Tak jablíčkama nešetřete a dobrou chuť.

  • Zita Matejkova | 30. 10. 2007 00:45

    Stejně je budu dělat tak,jak jsem napsala protože pak jsou to žravé řezy jablečné,fakt.

  • Zita Matejkova | 29. 10. 2007 15:30

    Helo,luxusní byly,už nejsou!

  • Hela - | 29. 10. 2007 10:09

    Jsem ráda, že vám chutnalo. Paní Zito, když máte pouze velký plech, zkuste si pečící papír na plechu v požadované velikosti "zlomit" a zašprajcnout třeba 2 lžícemi aby nepustil těsto dál (já sama na to mám přesně uříznutý hranolek dřeva) a zkuste si recept v originálním provedení. Myslím, že vám bude chutnat i tak. Na mě je ta vaše varianta až moc luxusní.Tenhle koláč dělám vždycky, když nejdřív hodinu prohlížím kuchařku a pak to stejně skončí u něj. A ještě k tomu množství cukru. Uvědomila jsem si, že sama teď dávám cukru méně. Přemýšlela jsem nad tím a uvědomila si, že ta správně kyselá jablka (štrůdláky) snad už ani nejsou, ale recept starý mraky let jsem si nepřepsala. Ani jsem nevzala v úvahu, že i vejce jsou menší a už tedy neplatí "piškotové pravidlo" na jedno vejce 6 dkg cukru a 6 dkg mouky.

  • Zita Matejkova | 28. 10. 2007 14:42

    Paní Helo,moc děkuji za recept,těsto jsem dala pouze dolů,mám velký plech,na to jablka,skořici,rum,ořechy,pekla na 170st.cca30 min,po vychlazení jsem na to dala krém ze 2 šlehaček a 2 zakysaných smetan a posypala 2 skořic.cukry-luxusní mňamka a rychlá.Cukru jsem dala pouze necelých 20dg a úplně stačilo.Za 1!!!

  • Jana z VM | 22. 10. 2007 14:25

    V sobotu jsem vyzkoušela, do druhé části těsta jsem nastrouhala čokoládu. Vůbec nevadilo, že jsem neodhadla množství těsta a plátky jablek trochu koukaly. Bylo to moc, moc dobré, dávám jedničku !! Rychlé, lehounké, velice chutné. A toho cukru fakt stačí jen 18 dkg a když jsou jablka sladší, stačí i 15 dkg.

  • Věra z Dc | 16. 10. 2007 11:59

    Vyzkoušela jsem a těšila jsem se že vám tuto dobrotu vyfotím, ale večer mi zbyl jenom prázdný pečící papír na plechu :-( Je to lehký, rychlý a dobrý moučník. Dala jsem jen 180 g cukru a plně postačilo. také doporučuji těm kdo nevyzkoušel a má po ruce dostatek jablíček :-))

  • Markéta | 14. 10. 2007 15:45

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající, doporučuji všem vyzkoušet.

  • Aninka | 14. 10. 2007 08:54

    Dobrota chutnalo moc.

  • Vava - | 13. 10. 2007 21:40

    Jednoduché a chuťově vynikající. Dobrota za chvilku a recept pro moje "obě ruce levé"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jablka Moučkový cukr Ořechy Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
23
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Jablečné pyré
Jablečné pyré
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné šátečky DIA
Jablečné šátečky DIA
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact