• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné řezy piškotové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné řezy piškotové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 240
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce horká voda
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 5
      ks jablka
    • 1
      hrst ořechy (mleté) - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Velký plech na pečení dobře vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem, nalijeme polovinu piškotového těsta, na těsto nakrájíme oloupaná jablka na plátky nebo menší kousky, ochutíme skořicovým cukrem a zalejeme druhou polovinou těsta. Povrch posypeme mletými ořechy a pečeme (horkovzduch) na 150 °C asi 15 min., až povrch zrůžoví.
3
Jindy můžeme pro obměnu do jablek přidat např. rozinky nebo jednu polovinu těsta přibarvit kakaem. Pokud jsme polovinu těsta špatně odhadli a jablka někde nejsou zcela těstem přikrytá, vůbec to nevadí, věřím, že vám bude chutnat i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • markéta | 9. 6. 2015 22:20

    Naprosto souhlasím, vrchní těsto udělalo škraloup jako třeba šlehané bílky a při krájení je tvrdý a popraská, těsto je přeslazené a vlhké, až jsem si myslela, že je to sražené. více už nepeču :-(

  • dixm | 25. 8. 2013 17:38

    Výborný koláč, všem moc chutnal...lehký, rozplývá se v puse :-) Dala jsem o 1 vejce víc a o 40 g mouky víc...takže těsto bylo asi trochu tužší než mělo být, ale i tak piškot krásně naběhl a byl nadýchaný, takže super ;-) příště ho zkusím s nějákým krémem nahoru :-)

  • Helena | 4. 10. 2012 13:02

    Je výborný, moc nám chutná :-)

  • MARTINKA | 30. 9. 2012 14:26

    JDU DO NĚJ POTŘEBUJI SE ZBAVIT JABLEK... :-! :-[

  • Dandul | 11. 10. 2011 13:14

    Tak jsem si přečetla samou chválu tak se do něj tedy pustím :-)

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:57

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Já | 12. 2. 2011 17:16

    Velmi dobrý, jednoduchý a lehký moučník!Ale musela jsem přidat více jablek a oříšku..

  • eva1 | 9. 2. 2011 11:13

    Dávám známečku 1 evičce je to dobré a chutné / jablečné řezy piškotové/

  • Eva1 | 24. 10. 2010 19:57

    Jednoduché, rychlé a dobré.

  • ingrid šavrdová | 5. 3. 2010 16:04

    vynikajcí piškot,dali jsme si na to ještě šlehačku a je to bomba,nevím co té paní Zuzaně nechutnalo,asi se jí to nepovedlo

  • Jarmila P. | 19. 3. 2009 10:20

    Pani Zita, ako robíte krém zo šľahačiek a kyslých smotán?

  • Zuza N. | 19. 9. 2008 09:16

    Tak tenhle recept, už tedy rozhodně dělat nebudu. Dělala jsem vše podle receptu, ale řezy jsou přeslazené a nedrží tvar. Měla jsem tam dát míň toho cukru, jak tady píšou v komentářích. Ale stejně se to rozpadá..No jo no, nemůže se vždy a vše vydařit..:)

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:10

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:09

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • lenka galvasová | 14. 9. 2008 14:27

    Musím tento velmi jednoduchý recept pochválit.Je i pro absolutní začátečnice.Příště zkusím "nastavit"podle Lenky.

  • Lenka Lédlová | 13. 9. 2008 18:50

    Před chvíli jsem upekla a je to výborné ... sice jsem doma mělo jen 3 vejce, tak jsem to nějak splácala dohromady :-)) a zase jsem měla více jablek, takže jsem nakrájená jablka dala ještě na horní vrstvu těsta, posypala skořicí, strouhanými ořechy a je to fakt výborné ... ještě si na to umím představit šlehačku při podávání ... ale to už je zase trochu kalorické :-))))) Děkuji za recept :-))

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:05

    Včera jsem upekla a už skoro nejsou.Jsou výborné a křehké jen bych příště nešetřila s jablkama tak se mi jich zdálo dost,ale po upečení se pěkně rozpekly a skoro nejsou cítit.Tak jablíčkama nešetřete a dobrou chuť.

  • Zita Matejkova | 30. 10. 2007 00:45

    Stejně je budu dělat tak,jak jsem napsala protože pak jsou to žravé řezy jablečné,fakt.

  • Zita Matejkova | 29. 10. 2007 15:30

    Helo,luxusní byly,už nejsou!

  • Hela - | 29. 10. 2007 10:09

    Jsem ráda, že vám chutnalo. Paní Zito, když máte pouze velký plech, zkuste si pečící papír na plechu v požadované velikosti "zlomit" a zašprajcnout třeba 2 lžícemi aby nepustil těsto dál (já sama na to mám přesně uříznutý hranolek dřeva) a zkuste si recept v originálním provedení. Myslím, že vám bude chutnat i tak. Na mě je ta vaše varianta až moc luxusní.Tenhle koláč dělám vždycky, když nejdřív hodinu prohlížím kuchařku a pak to stejně skončí u něj. A ještě k tomu množství cukru. Uvědomila jsem si, že sama teď dávám cukru méně. Přemýšlela jsem nad tím a uvědomila si, že ta správně kyselá jablka (štrůdláky) snad už ani nejsou, ale recept starý mraky let jsem si nepřepsala. Ani jsem nevzala v úvahu, že i vejce jsou menší a už tedy neplatí "piškotové pravidlo" na jedno vejce 6 dkg cukru a 6 dkg mouky.

  • Zita Matejkova | 28. 10. 2007 14:42

    Paní Helo,moc děkuji za recept,těsto jsem dala pouze dolů,mám velký plech,na to jablka,skořici,rum,ořechy,pekla na 170st.cca30 min,po vychlazení jsem na to dala krém ze 2 šlehaček a 2 zakysaných smetan a posypala 2 skořic.cukry-luxusní mňamka a rychlá.Cukru jsem dala pouze necelých 20dg a úplně stačilo.Za 1!!!

  • Jana z VM | 22. 10. 2007 14:25

    V sobotu jsem vyzkoušela, do druhé části těsta jsem nastrouhala čokoládu. Vůbec nevadilo, že jsem neodhadla množství těsta a plátky jablek trochu koukaly. Bylo to moc, moc dobré, dávám jedničku !! Rychlé, lehounké, velice chutné. A toho cukru fakt stačí jen 18 dkg a když jsou jablka sladší, stačí i 15 dkg.

  • Věra z Dc | 16. 10. 2007 11:59

    Vyzkoušela jsem a těšila jsem se že vám tuto dobrotu vyfotím, ale večer mi zbyl jenom prázdný pečící papír na plechu :-( Je to lehký, rychlý a dobrý moučník. Dala jsem jen 180 g cukru a plně postačilo. také doporučuji těm kdo nevyzkoušel a má po ruce dostatek jablíček :-))

  • Markéta | 14. 10. 2007 15:45

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající, doporučuji všem vyzkoušet.

  • Aninka | 14. 10. 2007 08:54

    Dobrota chutnalo moc.

  • Vava - | 13. 10. 2007 21:40

    Jednoduché a chuťově vynikající. Dobrota za chvilku a recept pro moje "obě ruce levé"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jablka Moučkový cukr Ořechy Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Caprese

Caprese

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

95
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
59
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jablečné pyré
Jablečné pyré
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné šátečky DIA
Jablečné šátečky DIA
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact