• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné řezy piškotové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné řezy piškotové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 240
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 10
      lžíce horká voda
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 5
      ks jablka
    • 1
      hrst ořechy (mleté) - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
2
Velký plech na pečení dobře vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem, nalijeme polovinu piškotového těsta, na těsto nakrájíme oloupaná jablka na plátky nebo menší kousky, ochutíme skořicovým cukrem a zalejeme druhou polovinou těsta. Povrch posypeme mletými ořechy a pečeme (horkovzduch) na 150 °C asi 15 min., až povrch zrůžoví.
3
Jindy můžeme pro obměnu do jablek přidat např. rozinky nebo jednu polovinu těsta přibarvit kakaem. Pokud jsme polovinu těsta špatně odhadli a jablka někde nejsou zcela těstem přikrytá, vůbec to nevadí, věřím, že vám bude chutnat i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • markéta | 9. 6. 2015 22:20

    Naprosto souhlasím, vrchní těsto udělalo škraloup jako třeba šlehané bílky a při krájení je tvrdý a popraská, těsto je přeslazené a vlhké, až jsem si myslela, že je to sražené. více už nepeču :-(

  • dixm | 25. 8. 2013 17:38

    Výborný koláč, všem moc chutnal...lehký, rozplývá se v puse :-) Dala jsem o 1 vejce víc a o 40 g mouky víc...takže těsto bylo asi trochu tužší než mělo být, ale i tak piškot krásně naběhl a byl nadýchaný, takže super ;-) příště ho zkusím s nějákým krémem nahoru :-)

  • Helena | 4. 10. 2012 13:02

    Je výborný, moc nám chutná :-)

  • MARTINKA | 30. 9. 2012 14:26

    JDU DO NĚJ POTŘEBUJI SE ZBAVIT JABLEK... :-! :-[

  • Dandul | 11. 10. 2011 13:14

    Tak jsem si přečetla samou chválu tak se do něj tedy pustím :-)

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:57

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Já | 12. 2. 2011 17:16

    Velmi dobrý, jednoduchý a lehký moučník!Ale musela jsem přidat více jablek a oříšku..

  • eva1 | 9. 2. 2011 11:13

    Dávám známečku 1 evičce je to dobré a chutné / jablečné řezy piškotové/

  • Eva1 | 24. 10. 2010 19:57

    Jednoduché, rychlé a dobré.

  • ingrid šavrdová | 5. 3. 2010 16:04

    vynikajcí piškot,dali jsme si na to ještě šlehačku a je to bomba,nevím co té paní Zuzaně nechutnalo,asi se jí to nepovedlo

  • Jarmila P. | 19. 3. 2009 10:20

    Pani Zita, ako robíte krém zo šľahačiek a kyslých smotán?

  • Zuza N. | 19. 9. 2008 09:16

    Tak tenhle recept, už tedy rozhodně dělat nebudu. Dělala jsem vše podle receptu, ale řezy jsou přeslazené a nedrží tvar. Měla jsem tam dát míň toho cukru, jak tady píšou v komentářích. Ale stejně se to rozpadá..No jo no, nemůže se vždy a vše vydařit..:)

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:10

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • Danka Snášelová | 14. 9. 2008 17:09

    Řezy jsou výborné, tak jako všechny recepty od paní Hely. Držela jsem se přesně receptu. Jenom na doporučení Jiřiny Hrnčířové jsem přidala více jablíček. Ani s ořechy jsem nešetřila - povrch pořádně posypala NAHRUBO NASEKANÝMI ořechy. Je to lehký, vláčný a velice dobrý jablkový moučník, provoněný ořechy. Dávám 1.

  • lenka galvasová | 14. 9. 2008 14:27

    Musím tento velmi jednoduchý recept pochválit.Je i pro absolutní začátečnice.Příště zkusím "nastavit"podle Lenky.

  • Lenka Lédlová | 13. 9. 2008 18:50

    Před chvíli jsem upekla a je to výborné ... sice jsem doma mělo jen 3 vejce, tak jsem to nějak splácala dohromady :-)) a zase jsem měla více jablek, takže jsem nakrájená jablka dala ještě na horní vrstvu těsta, posypala skořicí, strouhanými ořechy a je to fakt výborné ... ještě si na to umím představit šlehačku při podávání ... ale to už je zase trochu kalorické :-))))) Děkuji za recept :-))

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:05

    Včera jsem upekla a už skoro nejsou.Jsou výborné a křehké jen bych příště nešetřila s jablkama tak se mi jich zdálo dost,ale po upečení se pěkně rozpekly a skoro nejsou cítit.Tak jablíčkama nešetřete a dobrou chuť.

  • Zita Matejkova | 30. 10. 2007 00:45

    Stejně je budu dělat tak,jak jsem napsala protože pak jsou to žravé řezy jablečné,fakt.

  • Zita Matejkova | 29. 10. 2007 15:30

    Helo,luxusní byly,už nejsou!

  • Hela - | 29. 10. 2007 10:09

    Jsem ráda, že vám chutnalo. Paní Zito, když máte pouze velký plech, zkuste si pečící papír na plechu v požadované velikosti "zlomit" a zašprajcnout třeba 2 lžícemi aby nepustil těsto dál (já sama na to mám přesně uříznutý hranolek dřeva) a zkuste si recept v originálním provedení. Myslím, že vám bude chutnat i tak. Na mě je ta vaše varianta až moc luxusní.Tenhle koláč dělám vždycky, když nejdřív hodinu prohlížím kuchařku a pak to stejně skončí u něj. A ještě k tomu množství cukru. Uvědomila jsem si, že sama teď dávám cukru méně. Přemýšlela jsem nad tím a uvědomila si, že ta správně kyselá jablka (štrůdláky) snad už ani nejsou, ale recept starý mraky let jsem si nepřepsala. Ani jsem nevzala v úvahu, že i vejce jsou menší a už tedy neplatí "piškotové pravidlo" na jedno vejce 6 dkg cukru a 6 dkg mouky.

  • Zita Matejkova | 28. 10. 2007 14:42

    Paní Helo,moc děkuji za recept,těsto jsem dala pouze dolů,mám velký plech,na to jablka,skořici,rum,ořechy,pekla na 170st.cca30 min,po vychlazení jsem na to dala krém ze 2 šlehaček a 2 zakysaných smetan a posypala 2 skořic.cukry-luxusní mňamka a rychlá.Cukru jsem dala pouze necelých 20dg a úplně stačilo.Za 1!!!

  • Jana z VM | 22. 10. 2007 14:25

    V sobotu jsem vyzkoušela, do druhé části těsta jsem nastrouhala čokoládu. Vůbec nevadilo, že jsem neodhadla množství těsta a plátky jablek trochu koukaly. Bylo to moc, moc dobré, dávám jedničku !! Rychlé, lehounké, velice chutné. A toho cukru fakt stačí jen 18 dkg a když jsou jablka sladší, stačí i 15 dkg.

  • Věra z Dc | 16. 10. 2007 11:59

    Vyzkoušela jsem a těšila jsem se že vám tuto dobrotu vyfotím, ale večer mi zbyl jenom prázdný pečící papír na plechu :-( Je to lehký, rychlý a dobrý moučník. Dala jsem jen 180 g cukru a plně postačilo. také doporučuji těm kdo nevyzkoušel a má po ruce dostatek jablíček :-))

  • Markéta | 14. 10. 2007 15:45

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající, doporučuji všem vyzkoušet.

  • Aninka | 14. 10. 2007 08:54

    Dobrota chutnalo moc.

  • Vava - | 13. 10. 2007 21:40

    Jednoduché a chuťově vynikající. Dobrota za chvilku a recept pro moje "obě ruce levé"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Jablka Moučkový cukr Ořechy Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Jablečné pyré
Jablečné pyré
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Jablečné šátečky DIA
Jablečné šátečky DIA
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
Jablečné vdolečky - kynuté, pečené
  • Recepty.cz
  • Jablečné řezy piškotové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact