Mouku prosejeme, rozšleháme vejce s cukrem, solí a trochou mléka, střídavě přidáváme mouku a mléko, metlou vyšleháme v hladké lité těsto. V chladničce necháme asi deset minut odpočinout.
2
Mezitím oloupeme jablka, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky, přelijeme citronovou šťávou s medem a skořicí.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a upečeme palačinky, potřeme je tvarohem a na polovinu rozložíme jablka, přiklopíme druhou polovinou. Posypeme moučkovým cukrem, šlehačkou a ozdobíme lístky máty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|1. 12. 2005 09:06
Jsou super, jedl je i přítel, který je "odpůrcem" jídla bez masa, obzvláště těch sladkých. Říkal, že jsou opavdu výborný. Pouze jestli si to chce trochu vylepšit, tak jablka trošičku "osmažte" na másle a teprve pak je dejte na palačinky potřený tvarohem, jsou pak ještě lepší. :)))